pølser
Pølsegrateng med potetmos
En pølsegrateng er en barnevennlig middag. En blanding av potetmos og pølser litt morsommere servert i en form og gratinert med ost.
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkkjøttpølser
2 tssmør
10 stkcherrytomater
1 boksmais
2 dlrevet ost
en halv tssalt
en halv tspepper
1 tstørket oregano
1 dæsjketsjup (til servering)
Potetmos:
1 poseToro potetmos
3 dlvann
1 sssmør
2 dlmelk
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 °C. Lag 1 pose TORO potetmos med 3 dl vann, 1 ss smør og 2 dl melk etter anvisning på pakken.
Del 1 pakke kjøttpølser i biter og stek raskt i en varm panne med 1 ts smør.
Smør en ildfast form med 1 ts smør og fordel potetmos utover. Topp med pølsebiter.
Del 10 cherrytomater i to, la 1 boks mais renne av seg og dryss tomat og mais utover. Ha til slutt over 2 dl revet ost. Krydre med 0,5 ts salt, 0,5 ts pepper og 1 ts tørket oregano.
Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til osten er smeltet. Server med ketsjup.
Tips:
Det kan være godt med en frisk salat til!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆