pølser
Sosisser på spyd med småpoteter, rosenkål og honey mustard dip
Coop sosisser er ikke bare nydelige til ribba på juleaften, de er også bronsemedaljevinner i årets NM-kåring for kjøttbransjen! Prøv dem til julemiddagen, juletapasen, eller som en lun snacks med nydelig kremet honey mustard dip!
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkCoop sosisser (ca. 400 gram)
300 gCoop små gule poteter (eller større poteter delt i to)
200 gCoop grønne rosenkål, ferske
100 gtørket aprikos
1 tssalt til kokevannet
1 sssmør eller olje til steking
Honey Mustard dip:
100 gCoop ekte majones
1 ssgrov sennep
1 ssdijonsennep
1 ssflytende honning
en halv tshvitløkspulver
en halv tscayennepepper
en fjerdedel tssalt (smak til)
en fjerdedel tsnykvernet pepper (smak til)
1 tssitronsaft (smak til)
Fremgangsmetode
Skyll og rens rosenkål og småpoteter. Potetene trenger ikke skrelles om de har fint skall.
Kok rosenkål og småpotet, eventuelt potetbiter, i saltet vann i ca. 4-5 minutter. Hell av vannet, og la dampe av. Potetene trenger ikke å bli ferdig kokt, men mykne litt.
Del rosenkålen i to, og træ på spyd sammen med potet, sosisser og tørket aprikos.
Varm olje eller smør i en medium varm panne, og stek spiddene et par minutter på hver side, til pølsene er gylne. Sett deretter varmen ned, og stek til pølsene er gjennomvarme, og potetene er møre.
Honey Mustard dip
Rør sammen majones, sennep, honning og krydder.
Smak til med sitron, salt og pepper.
La gjerne dippen stå tildekket i kjøleskapet ca. 1 time før du skal servere, så smakene får satt seg. Har du ikke tid til å vente går det helt fint å servere dippen med en gang.
Dippen holder ca. 1 uke, tildekket i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆