pølser
Stekt julepølse med coleslaw og baconpoteter
Elsker du julepølser, er dette førjulsretten for deg. Prøv stekte snabber av julepølse med julete rødkålslaw og potetkake med bacon. Ikke så vanskelig som du tror!
1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkjulepølse
1 sssmør
1 sssolsikkeolje
Coleslaw med rødkål:
1 dlhasselnøtter
1 stkrødkål (liten, skåret i tynne skiver)
2 stkgulrøtter (raspet)
1 tssitronsaft
1 tsklementinskall (finrevet)
2 tsdijonsennep
6 ssrømme
4 ssmajones
1 klypesalt og pepper
Potetkake med bacon:
8 stkpoteter
4 stkbaconskiver
3 dlrømme
1 klypesalt og pepper
2 sshakket timian
1 feddhvitløk
Fremgangsmetode
Start med coleslaw: Legg hasselnøttene på et bakebrett og sett det i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Gni av skallet og grovhakk nøttene.
Bland rødkålsstrimler og gulrot. Miks sitronsaft, klementinskall, sennep, rømme og majones. Smak til med salt og pepper. Bland dette med grønnsakene og nøttene.
Lag potetkake: Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem lagvis i en form (ev porsjonsformer). Legg baconskivene i midten.
Bland rømme, salt, timian, pepper og hvitløk. Hell dette over potetene. Sett i ovnen på 200 grader til potetene er myke. Dette tar ca 45 minutter.
Del julepølsene på skrått i passe snabb-størrelser. Stek dem i pannen med smør og litt olje.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆