pølser
Stekt julepølse med digg rødkålkompott
Det finnes nesten ikke enklere og deiligere førjulsmat enn stekt julepølse. Pimp opp den gamle klassikeren med stekt frukt og rødkål litt utenom det vanlige.
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 sssmør
600 gjulepølse
2 stkepler (gjerne syrlige, i båter)
8 stksvisker
4 stkfiken (tørket, delt i to)
2 stilkerfersk rosmarin
Rødkålkompott:
2 stkrødløk (i tynne båter)
600 grødkål (finstrimlet)
2 sssmør
2 dltranebærjuice (eller eple-/appelsinjuice)
4 stknellik (hel)
2 ssripsgelé
2 ssbalsamicoeddik
4 sssukker
1 tssalt
en halv tspepper
Fremgangsmetode
Start med rødkålkompotten: Skjær rødløk i tynne båter og finsnitt rødkål.
Smelt smør i stor kasserolle på middels sterk varme. Stek løk og kål forsiktig i 10 minutter under jevnlig omrøring, til løken er blank og kålen har falt litt sammen.
Tilsett juice, nellik, ripsgelé, balsamicoeddik og sukker. Rør om og la kompotten surre videre i 45-50 minutter til rødkålen er helt mør og væsken nesten har fordampet helt. Smak til med salt og pepper før servering. Rødkålkompotten kan lages dagen før.
Stek julepølse og tilbehør: Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme. Fjern skinnet på julepølsen og stekt til den er god og varm og har fin stekeskorpe. Julepølsa kan stekes hel eller deles i mindre biter.
Del eplene i tykke båter og del fikenene i to. Stek eplebåter, fiken, svisker og rosmarin i stekepanna sammen med pølsebitene til alt er gjennomvarmt.
Tips til ekstra tilbehør: Båtpoteter eller kokte poteter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆