Til hovedinnhold
kjøtt

Spanske kjøttboller i tomatsaus

Matblogger Nussara avslører sin beste oppskrift på saftige og luftige kjøttboller til tapasbordet.

Spanske kjøttboller i tomatsaus, i skål pyntet med koriander ved siden av en skål med pinjekjerner på et hvitt og blått håndkle.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du:

400gkarbonadedeig

400gsvinekjøttdeig

1stkløk (hakket)

6feddhvitløk (hakket)

2stkegg (lett pisket)

en halvtssalt

en halvtspepper

1tstørket oregano

en halvtschiliflak (evt. kajennepepper)

50gbrød (kuttet i terninger)

1 og en halvdlh-melk

200gbacon

20gristede pinjekjerner

Tomatsaus:

2ssolivenolje

en halvstkgul løk (revet)

1tstomatpuré

2bokserhermetiske hakkede tomater

1klypesukker

salt og pepper

Fremgangsmetode

Tomatsaus

Brun revet løk i pannen med olje på medium varme, tilsett tomatpure og la det surre rundt i pannen i cirka 1 minutt.
Tilsett hermetiske hakkede tomater og smak til med en liten klype sukker, salt og kvernet sort pepper. La sausen putre mens du lager kjøttbollene.

Kjøttboller

Kutt brød i små terninger og legg de i en stor bolle. Hell over H-melk og la brødet stå og trekke til seg all væske. Finhakk løk og hvitløk i mellomtiden.
Bland kjøttdeigene godt sammen med finhakket løk og hvitløk, tørket oregano, chiliflak, salt og pepper. Pisk lett sammen egg og ha i kjøttdeigblandingen. Bland godt igjen.
Etter at brødterningene har trukket til seg all melken, knuses de lett med baksiden av en stor skje slik at det er lettere å blande de inn med kjøttdeigen. Tilsett og bland godt igjen.
Rist pinjekjernene i en varm panne og kutt bacon i terninger. Stek bacon med litt olje til de er gylne. Ha i stekt bacon og ristede pinjekjerner, og bland godt til all ingrediensene er jevnt og fint fordelt i kjøttdeigblandingen.
Form kjøttdeigen til runde kjøttboller på cirka 35 gram hver. Ha smør i en middels varm stekepanne og stek kjøttbollene i cirka 2 minutter på hver side til de har fått en fin og jevn bruning.
Ha kjøttbollene over i tomatsausen, og la dem småputre sammen til kjøttbollene er gjennomstekte og varme.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit