svinekjøtt
Baconsurret svinefilet med epler, grønnsaker og potetbåter
Baconsurret svinefilet er enkel og god søndagsmiddag. Hele måltidet, inkludert grønnsaker og poteter, lager seg selv i ovnen!
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkCoop Svin Indrefilet (eller ytrefilet)
en halv tssalt
en halv tspepper
1 pkbacon
2 stkepler
1 stkrødløk
1 pkRosenkål (frossen)
1 pkPotetbåter (frosne)
2 sssmør
3 stkoregano (stilker)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 °C. Krydre 1 svinefilet med 0,5 ts salt og 0,25 ts pepper og rull den i baconskiver fra 1 pakke bacon.
Brun på alle sider i en varm stekepanne og legg over i en langpanne. Del 2 epler og 1 rødløk i båter. Fordel rundt kjøttet med 1 pakke frossen rosenkål og 1 pakke potetbåter.
Ha over 2 ss smør i små biter og legg i 3 stilker oregano. Stek i ovnen til kjøttet akkurat er gjennomstekt, 20-25 minutter. Vend litt på grønnsakene underveis.
La kjøttet hvile i 5 minutter før det skjæres i skiver. Server med grønnsaker og sjy fra formen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆