svinekjøtt
BBQ-burger med ribberester
Vi utfordret Løkka Deli til å lage en spennende resterett med vår bestselger, Coop tynnribbe, og resultatet får du her!
1/3
5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Burger:
150 gribberester
1 stkbrioche brød (eller burgerbrød)
2 tshot sauce
10 gfersk ruccola
2 tsBBQ saus
4 skiversyltet agurk
100 gkål (rød eller grønn)
50 gmajones
1 stilkdill (hakket)
1 clsylteagurklake
1 sssprøstekt løk
Hot sauce:
500 grøde chili (uten stilk)
11 feddhvitløk
1 klypesalt (etter smak)
200 mlvann
120 mleddik
15 gsukker (eller honning)
Fremgangsmetode
Burger
Skjær ribberestene i små biter.
Stek ribbebitene i en tørr stekepanne på middels varme, til de blir gylne og sprø.
Ta kjøttet ut av pannen og vend det i BBQ-saus.
Del burgerbrødene i to og rist dem i samme panne.
Bland sammen majones, hakket dill og sylteagurklake til en dressing. Kutt kålen i fine strimler og rør sammen med dressingen til en coleslaw.
Smør bunnen av burgerbrødet med hot sauce og legg på ruccola, ribbebitene, sylteagurk, coleslaw og sprøstekt løk. Smør toppen av burgerbrødet med BBQ-saus.
Hot sauce
Legg chili, hvitløk, salt og vann i en kjele og sett den på høy varme. Kok opp og reduser deretter til lav varme for å la det småkoke. La koke under lokk til chilien er myk, ca. 15 til 25 minutter avhengig av størrelsen.
Ta kjelen av varmen og tilsett eddiken. Bruk en blender eller stavmikser til å kjøre blandingen til den er jevn og glatt.
Rør inn chiliflakene, hell sausen i et glass eller en beholder etter ønske, og sett i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆