Til hovedinnhold
svinekjøtt

Saftige nakkekoteletter i ovnen med høstens rotgrønnsaker

Lyst på en lettvint, god og rimelig middag? Nakkekoteletter i ovnen blir ekstra saftige og møre – hver gang! Dessuten kan du benytte deg av høstens rotgrønnsaker!

Saftige nakkekoteletter med ovnsbakte rotgrønnsaker i høstlige farger, servert på lyseblå asjett på dekketallerken i tre. Tallerkenen står på trebord med lyseblått kjøkkenhåndkle og en liten skål hel pepper.

35min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gsmåpoteter (delt i to)

200ggulrot (i biter)

200grødbeter (i biter)

200gsellerirot (i biter)

1ssrapsolje

1sssoyasaus

1ssflytende honning

1tstørket timian

1tssalt

en halvtspepper

2sssmør (til steking)

4stknakkekoteletter (à ca. 250 g pr stk)

4stksjalottløk (delt i to)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 220 °C. Smør en ildfast form med olje eller smør.
Rens rotgrønnsakene og skjær i omtrent like store biter. Legg grønnsakene i den ildfaste formen.
Rør sammen olje, soyasaus, honning og timian. Smak til med litt salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene og bland alt godt sammen.
Sett formen på rist midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Mens grønnsakene står i ovnen kan du forberede kotelettene.
Tørk nakkekotelettene godt på begge sider og krydre med salt og pepper.
Smelt smør i en stekepanne på sterk varme og brun kotelettene ca. 2 minutter på hver side.
Ta den ildfaste formen ut av ovnen og vend sjalottløk sammen med grønnsakene.
Legg kotelettene på toppen av grønnsakene, sett formen tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er møre.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit