svinekjøtt
Saftige nakkekoteletter i ovnen med høstens rotgrønnsaker
Lyst på en lettvint, god og rimelig middag? Nakkekoteletter i ovnen blir ekstra saftige og møre – hver gang! Dessuten kan du benytte deg av høstens rotgrønnsaker!
35min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gsmåpoteter (delt i to)
200 ggulrot (i biter)
200 grødbeter (i biter)
200 gsellerirot (i biter)
1 ssrapsolje
1 sssoyasaus
1 ssflytende honning
1 tstørket timian
1 tssalt
en halv tspepper
2 sssmør (til steking)
4 stknakkekoteletter (à ca. 250 g pr stk)
4 stksjalottløk (delt i to)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 220 °C. Smør en ildfast form med olje eller smør.
Rens rotgrønnsakene og skjær i omtrent like store biter. Legg grønnsakene i den ildfaste formen.
Rør sammen olje, soyasaus, honning og timian. Smak til med litt salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene og bland alt godt sammen.
Sett formen på rist midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Mens grønnsakene står i ovnen kan du forberede kotelettene.
Tørk nakkekotelettene godt på begge sider og krydre med salt og pepper.
Smelt smør i en stekepanne på sterk varme og brun kotelettene ca. 2 minutter på hver side.
Ta den ildfaste formen ut av ovnen og vend sjalottløk sammen med grønnsakene.
Legg kotelettene på toppen av grønnsakene, sett formen tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er møre.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆