svinekjøtt
Enkel lapskaus med bacon
Skikkelig digg lapskaus med bacon lager du like kjapt, og nesten like enkelt, som du steker en ferdigpizza. Bare se her!
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 pkbacon i terninger
1 sssmør til steking
2 poserlapskausgrønnsaker (trenger ikke tines)
1 stkpurre (liten)
1 stilkfersk timian (eller 1 ts tørket timian)
1 stkporsjonsbeger Toro oksefond
8 dlvann
1 posepotetmospulver (hvis lapskausen er tynn)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Smelt smør i ei tykkbunnet, romslig gryte, og fres baconbitene på god varme i noen minutter.
Hakk purren smått og ha den i med posegrønnsakene. La alt surre i smør/baconfett på middels varme et par minutter mens du rører.
Hell over vann og fond, og la det koke i fem minutter.
Fisk opp timiankvistene hvis du har brukt frisk timian.
Synes du lapskausen er for tynn, rører du i litt potetmospulver slik at den tykner. Spe med litt vann hvis den er for tykk.
Kvern over pepper, og smak til om det trengs mer salt. Serveres gjerne med flatbrød med smør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆