svinekjøtt
Juleskinke med ovnsbakte poteter og stuede grønnsaker
Med juleskinke i hus er veien kort til deilige lunsjretter, smakfulle smørbrød og lettvinte hverdagsmiddager. Her serverer vi den med ovnsbakte poteter og stuede grønnsaker!
40min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Juleskinke med ovnsbakte poteter:
600 gpotet (i båter)
2 stkgul løk (i båter)
1 og en halv ssrapsolje
2 sssoyasaus
1 ssflytende honning
en halv tsflaksalt (grovt)
en halv tspepper
1 kgrøkt juleskinke (ferdig kokt)
2 stilkerpersille (finhakket)
Stuede grønnsaker:
300 ggrønne erter (frosne)
300 gaspargesbønner eller brekkbønner (frosne)
3 dlav kokevannet (etter koking av grønnsaker)
2 sshvetemel
1 dlmatfløte
en halv tsmuskatnøtt
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 225˚C. Skyll og tørk potetene godt og del i båter. Skrell løk og del i båter. Ha grønnsakene i en bolle.
Rør sammen olje, soyasaus og honning. Hell marinaden over grønnsakene og vend om. Krydre med salt og pepper.
Skjær juleskinken i skiver (0,5-1 cm tykke) og pakk inn i aluminiumsfolie.
Fordel grønnsakene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Pass på at du ikke får med overflødig marinade, da kan grønnsakene lett bli vasne. Legg pakken med juleskinke ved siden av grønnsakene.
Stek midt i ovnen i 25-35 minutter, til potetene er møre. Vend om halvveis i steketiden.
Stuede grønnsaker
Gi erter og bønner et raskt oppkok i lettsaltet vann. Ta vare på kokevannet.
Visp sammen hvetemel og fløte i en skål.
Tilsett jevningen i kokevannet fra grønnsakene. Kok opp og la sausen småputre i ca. 5 minutter. Smak til med malt muskatnøtt, salt og pepper.
Rør inn erter og bønner og la dem bli varme igjen.
Dryss litt finhakket persille på juleskinken før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆