svinekjøtt
Fylt svinestek med sprø svor, eplesaus og karamelliserte poteter
Kan du tenke deg noe bedre enn knasende sprø svor på en saftig svinestek? Her får du en dansk klassiker med frisk eplesaus og deilige karamelliserte poteter!
1t 30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Fylt svinestek:
1 stksvinestek med svor (ca. 800 g)
1 nevetørkede aprikoser
1 nevesvisker
1 dæsjsalt og pepper
Karamelliserte poteter:
800 gsmå poteter ( lettkokte, uten skall)
1 dlsukker
1 ssvann
2 sssmør
Eplesaus:
200 ggranny smith epler (skrelte og i biter)
1 stklime (revet skall)
2 ssvann
1 tshonning
1 sssmør
Fremgangsmetode
Fylt svinestek
Skrap og snitt svoren på steken. Lag to hull rett igjennom steken med en spiss tynn kniv og fyll hullene med aprikoser og svisker. Krydre steken med salt og pepper.
Legg steken med svoren ned i en ildfast form, og hell 2 dl vann i formen. Dekk formen med aluminiumsfolie. Damp steken midt i ovnen ved 225 °C i 20 minutter. Fjern folien og snu steken med svoren opp.
Stek videre ved 125 °C til kjernetemperaturen på steken er 72 °C. Hvis ikke svoren er sprø, kan den grilles under grillelementet. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før servering.
Karamelliserte poteter
Smelt sukkeret i en teflonpanne til det er lysebrunt. Unngå å røre for mye i sukkeret. Tilsett vannet for å stoppe karamelliseringen, og pisk inn 2 ss smør. Ha potetene i pannen og varm dem i et par minutter før du vender dem sammen med sukkeret.
Eplesaus
Ha eplebiter, limeskall, vann og honning i en kjele, og la det koke under lokk over middels varme til eplene er kokt i stykker. Visp det jevnt med en visp, og smak til med salt og pepper. Pisk inn 1 ss smør rett før servering.
Tips!
Servér gjerne med erter, sølvløk og friske urter!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆