svinekjøtt
Hjemmelaget leverpostei
Å lage din egen leverpostei er faktisk enklere enn du tror. Det er dessuten supert til julefrokosten, eller som en spiselig julegave.
1t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 og en halv kgsvinelever
1 kgmedisterdeig
10 stkansjosfileter
1 stkløk
4 tssalt
1 tssukker
2 tsnykvernet pepper
1 stkfersk chili
2 tstimian (eller andre urter)
2 sscognac
2 dlhvetemel
tre fjerdedeler lfløte
5 stkegg
Fremgangsmetode
Kvern lever sammen med medisterdeig, løk og ansjos.
Bland inn salt og så resten av ingrediensene.
Fyll i en smurt brødform og kok i vannbad i ca. 1 ½ time.
Den kan også bakes i ovn i vannbad på 130-140 °C i 1 til 1 ½ time – ca. 70 °C kjernetemperatur.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆