Til hovedinnhold
svinekjøtt

Hjemmelaget leverpostei

Å lage din egen leverpostei er faktisk enklere enn du tror. Det er dessuten supert til julefrokosten, eller som en spiselig julegave.

Hjemmelaget leverpostei servert i skiver på blå tallerken på rustikk trebord med julelys rundt. Leverposteiskivene er pyntet med skiver av reddik og agurk.

1t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1 og en halvkgsvinelever

1kgmedisterdeig

10stkansjosfileter

1stkløk

4tssalt

1tssukker

2tsnykvernet pepper

1stkfersk chili

2tstimian (eller andre urter)

2sscognac

2dlhvetemel

tre fjerdedelerlfløte

5stkegg

Fremgangsmetode

Kvern lever sammen med medister­deig, løk og ansjos.
Bland inn salt og så resten av ingrediensene.
Fyll i en smurt brødform og kok i vannbad i ca. 1 ½ time.
Den kan også bakes i ovn i vannbad på 130-140 °C i 1 til 1 ½ time – ca. 70 °C kjernetemperatur.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit