Til hovedinnhold
svinekjøtt

Hjemmelaget leverpostei med grønn pepper

Hjemmelaget leverpostei med grønn pepper er perfekt til julelunsjen, julebordet eller julefrokosten. Den er litt grovere enn industrileverpostei, og minst dobbelt så god! Hva med å lage hjemmelaget leverpostei i spiselig julegave til noen du er glad i?

Hjemmelaget leverpostei med grønn pepper servert i skiver på hvit tallerken på dekket julebord. Leverposteien er pyntet med ferske tyttebær, stekt sopp og friske urter.

1t 15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

400gsvinelever (i biter)

200gsideflesk uten svor (i biter)

2tssalt

2stkansjosfileter

en halvstkløk (i biter)

en halvtsallehånde (malt)

1tssort pepper (malt)

1stkegg

1dlkremfløte

1 og en halvssgrønn pepper (hel)

50gvalnøtter (grovhakket)

1sstimian (fersk)

Fremgangsmetode

Renskjær leveren, og skjær lever og sideflesk i mindre biter.
Kjør lever, flesk og salt i food processor, i ca. 1 minutt, til en jevn og litt «limaktig» konsistens. Bruker du kjøttkvern, kjøres lever og flesk gjennom kverna et par ganger.
Tilsett ansjos, løk, sort pepper og allehånde, og kjør til alt er godt blandet.
Pisk sammen egg og fløte, og spe til en jevn røre. Rør inn hel grønn pepper, grovhakkede valnøtter og timianblader, og hell røren over i en liten smurt brødform på ca. 1 liter.
Stek leverpostei i vannbad på nederste rille i 60-75 minutter. Når steketiden nærmer seg slutten sjekk kjernetemperaturen med et steketermometer. Når det viser 76˚C er leverposteien ferdig stekt.

Juletips!

Lag stor porsjon, gjerne dobbel eller trippel, og frys ned ustekt i mindre former. Tin opp og stek som vanlig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit