svinekjøtt
Hjemmelaget leverpostei med grønn pepper
Hjemmelaget leverpostei med grønn pepper er perfekt til julelunsjen, julebordet eller julefrokosten. Den er litt grovere enn industrileverpostei, og minst dobbelt så god! Hva med å lage hjemmelaget leverpostei i spiselig julegave til noen du er glad i?
1t 15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
400 gsvinelever (i biter)
200 gsideflesk uten svor (i biter)
2 tssalt
2 stkansjosfileter
en halv stkløk (i biter)
en halv tsallehånde (malt)
1 tssort pepper (malt)
1 stkegg
1 dlkremfløte
1 og en halv ssgrønn pepper (hel)
50 gvalnøtter (grovhakket)
1 sstimian (fersk)
Fremgangsmetode
Renskjær leveren, og skjær lever og sideflesk i mindre biter.
Kjør lever, flesk og salt i food processor, i ca. 1 minutt, til en jevn og litt «limaktig» konsistens. Bruker du kjøttkvern, kjøres lever og flesk gjennom kverna et par ganger.
Tilsett ansjos, løk, sort pepper og allehånde, og kjør til alt er godt blandet.
Pisk sammen egg og fløte, og spe til en jevn røre. Rør inn hel grønn pepper, grovhakkede valnøtter og timianblader, og hell røren over i en liten smurt brødform på ca. 1 liter.
Stek leverpostei i vannbad på nederste rille i 60-75 minutter. Når steketiden nærmer seg slutten sjekk kjernetemperaturen med et steketermometer. Når det viser 76˚C er leverposteien ferdig stekt.
Juletips!
Lag stor porsjon, gjerne dobbel eller trippel, og frys ned ustekt i mindre former. Tin opp og stek som vanlig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆