svinekjøtt
Kotelett Cordon Bleu - fylte koteletter med ost og skinke
Kotelett Cordon Bleu er en deilig vri på den klassiske retten som ofte lages av kalv. Kotelettene blir fylt med skinke og ost, og så panert før de sprøstekes. Slik får du saftig kjøtt, sprø skorpe og deilig smeltet ost!
10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
4 stknakkekoteletter (tykke, av svin)
2 ssdijonsennep (eller vanlig sennep)
4 skiverost (tykk)
4 skiverrøkt skinke (tykk)
salt og pepper
1 dlhvetemel
2 stkegg
1 og en fjerdede dlbrødrasp (/grilljermel)
1 stksitron
1 ssolje til steking
Fremgangsmetode
Skjær et snitt i hver kotelett inn til beinet. Brett koteletten åpen og smør på et lag med sennep. Legg inn ost og skinke, ha på salt og pepper og klem koteletten sammen.
Visp sammen egg med salt og pepper i en dyp tallerken, ha mel i en annen og brødrasp i en tredje.
Ha først mel på koteletten, så eggeblandingen og til slutt brødrasp/griljermel.
Stek koteletten gyllen, ca. 4 minutter på hver side. De kan gjerne etterstekes i ovnen på 180 ˚C i 5-10 minutter, alt etter hvor store og tykke kotelettene er.
Tips!
Servér gjerne med en frisk tomatsalat!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆