svinekjøtt

Kotelett Cordon Bleu - fylte koteletter med ost og skinke

Kotelett Cordon Bleu er en deilig vri på den klassiske retten som ofte lages av kalv. Kotelettene blir fylt med skinke og ost, og så panert før de sprøstekes. Slik får du saftig kjøtt, sprø skorpe og deilig smeltet ost!

Kotelett Cordon Bleu - fylte koteletter med ost og skinke, servert på middagstallerken med grillet sitron, tomatsalat og ferske urter.

10min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

4stknakkekoteletter (tykke, av svin)

2ssdijonsennep (eller vanlig sennep)

4skiverost (tykk)

4skiverrøkt skinke (tykk)

salt og pepper

1dlhvetemel

2stkegg

1 og en fjerdededlbrødrasp (/grilljermel)

1stksitron

1ssolje til steking

Fremgangsmetode

Skjær et snitt i hver kotelett inn til beinet. Brett koteletten åpen og smør på et lag med sennep. Legg inn ost og skinke, ha på salt og pepper og klem koteletten sammen.
Visp sammen egg med salt og pepper i en dyp tallerken, ha mel i en annen og brødrasp i en tredje.
Ha først mel på koteletten, så eggeblandingen og til slutt brødrasp/griljermel.
Stek koteletten gyllen, ca. 4 minutter på hver side. De kan gjerne etterstekes i ovnen på 180 ˚C i 5-10 minutter, alt etter hvor store og tykke kotelettene er.

Tips!

Servér gjerne med en frisk tomatsalat!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit