svinekjøtt
Ovnsbakte koteletter på grønnsaksseng
Saftige koteletter på en seng av ovnsbakte grønnsaker er deilig både til fest og hverdag. Lager du alt i én langpanne, blir det også mindre oppvask!
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kgsvinekoteletter
800 gpoteter
1 stkrødløk
4 feddhvitløk
1 stkrød chili
en halv stksquash
en fjerdedel stksellerirot
2 stkgulrot
16 stkRosenkål
1 stkrødt eple
12 stksvisker
1 stksitron
2 stilkerfrisk salvie
en halv dlolivenolje (eller mer)
2 sssmør (til steking)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 grader og finn frem langpannen.
Kutt grønnsakene i staver, sitron, hvitløk og chili i skiver og eplene i båter.
Vend grønnsakene, sitron, epler og svisker i olivenolje og krydre med salt, pepper og fersk salvie. Sett langpanna inn i den varme ovnen i 15 minutter.
Salte og pepre kotelettene og brun dem så i smør, i ca to minutter på hver side til de har fått fin, gyllen stekeskorpe.
Kjenn på grønnsakene. De skal ha begynt å bli møre. Ta ut formen med grønnsakene og legg kotelettene på toppen. Sett tilbake i stekovnen og la dem steke med i 5 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆