Til hovedinnhold
svinekjøtt

Marinerte koteletter med grønne saker

Nakkekoteletter er billig og godt. Marinér dem med hvitløk, honning og soya, og legg dem på grillen. Server med sprø sukkererter og grønne erter.

Marinerte koteletter med bein, servert på mørkegrå tallerken med sukkererter, erter og skivet hvitløk. Tallerkenen står på en lys steinflate med forskjellige blomster.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stknakkekoteletter

4stkhvitløkfedd

1dlolivenolje

1sshonning

1sssoya

1ssfennikelfrø (knuste)

1tskajennepepper

Grønnsaker:

200gsukkererter

200ggrønne erter

2ssolivenolje (til servering)

flaksalt (til servering)

Fremgangsmetode

Kotelettene

Hvis du vil, kan du renskjære kotelettene ved å skjære vekk kjøtt og fett rundt beinet. (Kjøttet kan f.eks. finhakkes og sprøstekes før det serveres med grønnsakene.)
Bland resten av ingrediensene til marinaden og pensle halvparten på kjøttet. Grill kotelettene. Pensle med resten av marinaden underveis.

Grønnsaker

Kok opp en kjele med saltet vann. Kok sukkererter og grønne erter i 10-15 sekunder og avkjøl i isvann. Ha grønnsakene i en kjele med olivenolje og flaksalt. Varm opp rett før servering.
Servér gjerne med potetsalat eller lignende.

Tips!

Potetsalat er raskt og enkelt å lage. Skjær kokte poteter i skiver eller terninger. Rør sammen 1 beger crème fraîche, finhakket sylteagurk, purre og gressløk, salt og pepper, og vend det med potetene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit