Til hovedinnhold
svinekjøtt

Ovnsbakte nakkekoteletter med småpoteter, friske plommer og gulrøtter

Ovnsbakte nakkekoteletter med småpoteter, friske plommer og gulrøtter er den perfekte hverdagsmiddagen. Lettlaget, smakfull og med sesongens frukt og grønt!

Ovnsbakte nakkekoteletter med småpoteter, friske plommer og gulrøtter servert i hvit firkantet ildfast form med ferske urter strødd over. Formen står på dekket middagsbord, med en skål ferske røde plommer i bakgrunnen.

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

200ggulrøtter

400gsmåpoteter (delt i to)

2ssolivenolje

1tssalt

en halvtspepper

4stkplommer (middels store, delt i to)

2stksjalottløk (i tynne skiver)

2ssbalsamicoeddik

1sssoyasaus

1ssflytende honning

4stknakkekoteletter

2sssmør til steking

1ssFinhakket basilikum

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 220 °C.
Skrell gulrøttene og del dem i store biter. Del potetene i to og legg dem sammen med gulrøttene i en ildfast form. Ringle over olivenolje, salt og pepper. Bland sammen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Skyll og del plommene i to. Fjern steinene. Skrell og kutt sjalottløk i tynne skiver.
Ta grønnsakene ut av ovnen og ha i løk og plommer. Tilsett balsamico, soyasaus og honning. Bruk to store sleiver til å blande alt sammen.
Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek i en stekepanne på sterk varme med smør, ca. 2 minutter på hver side.
Legg nakkekotelettene på grønnsakene og frukten. Sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 10 minutter.
Finhakk fersk basilikum og dryss over formen rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit