svinekjøtt

Perfekt ribbe med hjemmelaget surkål

Synes du det er vanskelig å steke ribbe? Ikke fortvil, her får du tipsene som gjør ribbestekingen til en glede - og svoren blir garantert sprø!

Perfekt ribbe med sprø svor servert på mørk trefjøl med fersk rosmarin og delte ferske fiken rundt. Hjemmelaget surkål i messingskål i bakgrunnen.

2t 15min / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Ribbe:

2kgtynnribbe

3tssalt

2tspepper

Hjemmelaget surkål:

1stkkålhode (ca. 1 kg)

1stkgul løk

2stkgrønne epler

1 og en halvsskarve

1 og en halvtsfint salt

3dlvann (eller tørr hvitvin for ekstra piff)

2sssukker

2sseddik 7%

Fremgangsmetode

Ribbe

Start prosessen to dager før du skal steke ribba ved å rute opp svoren og krydre den godt med salt og pepper. Gni inn krydderet på alle sider, og mellom svoren.
Pakk ribba inn i aluminiumsfolie og legg den i kjøleskapet frem til tilberedningsdagen.
Legg ribba med svoren opp i en ildfast form eller et dypt stekebrett.
Form litt aluminiumsfolie for å støtte oppunder ribba så den er så jevn som mulig, men med litt helling nedover slik at fettet renner av og ikke blir liggende på toppen – da blir det ikke sprø svor.
Hell 2 dl vann i formen og dekk til med aluminiumsfolie. Pass på at det blir tett.
Forvarm ovnen til 230 grader, vanlig over- og undervarme. Sett inn ribba og la den stå i 45 minutter. Nå skal ribba og svoren dampes og blåses opp.
Fjern folien over ribba og senk temperaturen til 200 grader. Stek videre i 1-1 ½ time. Pass på mot slutten, det er nå svoren skal poppe og bli sprø.
Om svoren ikke er tilfredsstillende sprø mot slutten kan du flytte ribba lenger opp og skru på grillelementet og se på at magisk ribbepopping blir til. Følg veldig nøye med i dette steget, for det går fort fra gyllen, sprø svor til det blir helt svidd.
Om en del av svoren popper tidlig kan du dekke til dette området med folie mens resten blir sprøtt.

Hjemmelaget surkål

Skyll kålhodet og fjern de ytterste bladene. Del kålhodet i fire og skjær bort stilken. Finsnitt kålen.
Skjær løken i tynne skiver. Skrell eplene og del dem i båter.
Legg kål, løk og epler lagvis med salt og karve mellom lagene i en kjele.
Hell over vann eller hvitvin og kok opp. Skru ned temperaturen og la det småputre i 45-60 minutter.
Tilsett sukker og eddik. Smak eventuelt til med mer sukker og salt om ønskelig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit