Til hovedinnhold
svinekjøtt

Fruktig fylt porchetta med hjemmelaget urtestekt gnocchi

Hva med å prøve en fruktig italiensk variasjon av ribbe denne julen? Her har vi fylt ribbe med svisker, aprikos og fiken før den rulles sammen og stekes i ovnen til kjøttet er saftig og svoren er sprø. Prikken over i'en er den hjemmelagede urtestekte gnocchien!

Fruktig fylt porchetta med urtestekt gnocchi servert på hvitt ovalt fat med blått mønster. Det er skåret skiver av porchettaen, og på innsiden kan man se fyll av svisker og aprikos. Skåler med tilbehør på siden.

5t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Fylt porchetta:

2kgtynnribbe

4tssalt

2tsgrovkvernet pepper

4stilkerfrisk rosmarin

100gsvisker

100gtørkede aprikoser

100gtørkede fiken

1dlhvitvin (eller eplemost)

1dlvann

Urtestekt gnocchi:

500gmandelpoteter

2ssolivenolje

3ssrevet parmesan

3stkeggeplommer

140ghvetemel

1ssfrisk timian (finhakket)

1ssfrisk rosmarin (finhakket)

1ssfrisk persille (finhakket)

1sssmør til steking

Fremgangsmetode

Fylt porchetta

Skjær av beina på ribben, og del ribben i tre lag slik at den fortsatt henger sammen.
Legg svorsiden ned og gni den godt inn med salt, pepper og kvister med rosmarin.
Kok svisker, aprikoser og fikener møre i hvitvin og vann. Kjør det til en jevn masse i en foodprocessor, og fordel massen over kjøttet.
Rull ribben sammen. Begynn med å rulle fra motsatt side av ­svoren, slik at svoren kommer ytterst.
Surr rullen med bomullstråd. Smør en ildfast form med olivenolje, og legg rullen i formen.
Stek porchettaen i stekeovnen på 125 °C i ca. 5 timer. Følg med slik at den ikke blir brent. Legg litt aluminiumsfolie over om nødvendig.

Urtestekt gnocchi

Kok mandelpotetene møre, og damp av vannet.
Tilsett parmesan, hvetemel, olivenolje, salt, pepper og eggeplommer, og vend det sammen til en smidig deig. Avkjøl.
Rull potetdeigen til en pølse, og skjær den i små biter på ca. 2-3 cm. Kok noen av gangen i lettsaltet vann med olje til de flyter opp.
Stek dem litt i smør, og vend inn masse deilige, friske urter før du serverer.

Tips!

Man kan variere fyllet i porchettaen, for ­eksempel kan det være spekeskinke, soltørkede tomater, nøtter og ­ulike krydder.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit