svinekjøtt
Potetgrateng med chorizo og tomatsalat
Poteter er en vidunderlig grønnsak som passer til nesten alt og kan forvandles til de nydeligste retter. Bare prøv en snaddergod grateng med poteter og heftig chorizo til middag i kveld!
1t 30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Potetgrateng med chorizo:
6 stkstore poteter
100 gchorizopølser (fersk)
1 begercrème fraîche (eller seterrømme)
1 klypesalt
1 klypepepper
en halv tsrevet muskatnøtt
1 feddhvitløk (revet)
30 grevet parmesan
Tomatsalat:
10 stkcherrytomater
en halv stkgul løk
1 håndfullfrisk basilikum
1 ssolivenolje
Fremgangsmetode
Skrell store poteter og skjær tynne skiver enten med siden på et rivjern eller på en mandolin. Du trenger 4-5 store til en brødform.
Skjær pølsen i skiver. Skjær så i små terninger.
Smør formen og kle den med potetskiver og legg poteter lagvis. Sørg for at de ligger tett. Etter 4 lag med poteter legger du et lag med chorizo-terninger.
Så legger du fire nye lag med potet før du legger et lag til med chorizo. Legg fire nye lag med potet.
Lag en blanding av Crème fraîche og en klype flaksalt, pepper og revet muskatnøtt. Tilsett hvitløk og revet parmesanost. Rør rundt og hell over formen. Sørg for at blandingen renner ned i sprekkene mellom potetskivene.
Sett i oven på 180 grader i ca. 1 1/2 time. Sjekk med en kniv om potetskivene er gjennomstekte. Ta ut formen og la den avkjøle seg litt før du skjærer porsjonsstykker og legger det på fat.
Tomatsalat
Skjær tomatene i to, og løken i tynne skiver. Finhakk basilikum, og bland sammen med tomat, løk og god olivenolje.
Tips!
Du kan også lage gratengen i en ildfast gryte.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆