svinekjøtt

Ribbe med sprø svor

Bekymret for sprø svor på ribba? Med denne oppskriften får du saftig ribbe med knasende, sprø svor.

Gyllen ribbe med sprø svor, servert i biter på hvit tallerken med kokte poteter og rosenkål. Tallerkenen står på dekket middagsbord med skåler med tyttebær og surkål i bakgrunnen.

2t 15min / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2kgtynnribbe

2sssalt

1sspepper

2dlvann (mer om nødvendig, se oppskrift)

Fremgangsmetode

Gni ribben godt inn med salt og pepper, dekk med folie og la hvile i kjøleskapet i en eller to dager. Dersom ribben ikke er rutet opp, er dette enklest å gjøre etter at ribben har dampet seg.
Legg en liten asjett (eller en ball av aluminiumsfolie) midt under ribben i en langpanne. La svoren vende opp. Hell vannet i langpannen, nok til at hele bunnen dekkes med vann, og dekk med aluminiumsfolie.
Sett langpannen midt i ovnen på 220 ˚C over- og undervarme, og la ribben steke i ca 45 minutter.
Skru ned varmen til 200 ˚C, fjern folien på toppen av langpannen og la steke videre i 1-1,5 time. Dersom svoren ikke er blitt sprø nå, kan du sette på grillelementet på ovnen i noen få minutter mens du følger godt med.
Ta langpannen ut av ovnen og la ribben hvile i 30-45 minutter før du deler den opp og serverer den. Ikke dekk til ribben mens den hviler, det kan gjøre svoren myk!

Tips!

Stekesjyen som ligger i bunnen av langpannen bruker du til å lage saus av. Ha det i en liten kasserolle og tilsett gjerne 1 dl rødvin, 1 dl vann, salt og pepper og litt maizena utrørt i vann.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit