svinekjøtt
Røkt svineknoke med eple- og rødkålsalat og syltede sennepsfrø
Det finnes noen ting det er verdt å vente ekstra lenge på, og svineknoke er en av dem. Gjenoppdag denne fantastiske klassikeren, og server den med moderne tilbehør.
3t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Røkt svineknoke:
2 kgrøkt svineknoke
2 stklaurbærblader
2 stkhel nellik
10 stkhel pepper
Syltede sennepsfrø:
en halv dlsennepsfrø (gule og sorte)
1 og en halv dlvann (+ til oppkok)
1 dleplecidereddik
en halv dlsukker
en halv tssalt
Eple- og rødkålsalat:
2 stkrøde epler
en fjerdedel stkrødkål
en halv stksitron (saften av)
1 tssukker
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Røkt svineknoke
Skyll svineknoken godt og skjær av svoren. Legg svineknoken i en stor gryte og fyll på med vann slik at det så vidt dekker kjøttet. Kok opp og bruk hullsleiv til å skumme av de første minuttene.
Senk temperaturen slik at det så vidt småkoker i gryta. Ha i laurbærblad, nellik og pepperkorn og la svineknoken trekke i 2-3 timer til kjøttet løsner lett fra beinet.
Syltede sennepsfrø
Ha sennepsfrøene i en kasserolle og fyll på med vann. Kok opp og hell av kokevannet.
Hell på nytt vann, eddik, sukker og salt over sennepsfrøene og kok opp under omrøring til sukkeret er helt oppløst.
La alt småkoke 5 minutter før sennepsfrøene legges på varmt og sterilt glass. Fyll opp med syltelaken og sett på tett lokk. Avkjøl.
De syltede sennepsfrøene har god holdbarhet når de oppbevares kjølig.
Eple- og rødkålsalat
Skjær eplene i tynne staver og finsnitt rødkålen.
Hell over sitronsaft og sukker, og massér godt inn. La stå og trekke i ca. 30 minutter.
Smak til med nykvernet pepper og topp med syltede sennepsfrø før servering.
Server svineknoken med kålrabistappe, syltede sennepsfrø, frisk eplesalat og sprø baconsvor.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆