Til hovedinnhold
svinekjøtt

Saftige spareribs med bbq-saus og kålsalat

Sørg for å ha en rumlende mage og en stabel med servietter: Her er spareribs grillet til perfeksjon, pluss oppskriften på kålsalat – det aller beste tilbehøret.

Saftige spareribs servert på metallbrett med bakepapir. Hjemmelaget kålsalat og bbq saus i skåler på siden.

5t / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du::

3kgspareribs

Rub (ca. 6 dl):

125gbrunt sukker

160gsukker

2sspaprikapulver

1sshvitløkspulver

3sssalt

1ssmalt sort pepper

3tsmalt ingefær

4tsløkpulver

2tsmalt spisskummen

1tschilipulver (gjerne chipotle)

Kålsalat:

en halvstkhodekål

1sssalt

2stkgulrøtter

3dlkefir

1sslettrømme

en halvstkrevet hvitløk (båt)

1tshonning

2ssolivenolje

2stkfinhakkede vårløk

2ssfinhakket bladpersille

1sssitronsaft

2dråpertabasco

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

BBQ-saus:

2ssolje til steking

1stkløk

3stkbåter hvitløk

1 og en halvtschilipulver

en halvtssalt

4tschipotle chilipulver

1 og en fjerdededlsterk kaffe (ferdig)

1 og en fjerdededlworchestershiresaus

2 og en halvdlketchup

1 og en fjerdededleplecidereddik

100gbrunt sukker

Fremgangsmetode

Forvarm smoker, grill eller stekeovn til 125 °C.
Bland ingredienser til krydderblandingen (rub) godt sammen med en stavmikser, i en kjøkkenmaskin eller i en morter.
Strø rub på spareribsen, og gni rubben godt inn i kjøttet. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet. Legg kjøttet i smokeren/på grillen eller i stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 4-5 timer.

Kålsalat

Snitt hodekål fint. Bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel for å få kålen så tynn som mulig. Ha på salt og la kålen stå i ca. 30 minutter. Skyll kålen i kaldt vann og la vannet renne av.
Skrell gulrot og riv den grovt på et rivjern.
Bland sammen kefir, rømme, hvitløk, honning, olje, vårløk og bladpersille i en liten bolle. Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper. Vend kål og gulrot i dressingen.

BBQ - saus

Skrell løk og hvitløk, og hakk dem grovt. Ha olje i kjele på middels varme, og fres løk og hvitløk i oljen.
Ha i chilipulver, chipotle og salt, og rør rundt til alt er godt blandet.
Tilsett resten av ingrediensene. La blandingen koke opp. Ta kjelen av varmen. Blend med en stavmikser eller i en blender. Ha sausen i en ren flaske og oppbevar den kaldt og kjølig.

Servering

Del spareribsene etter beina. Server dem varme med kålsalat og bbq-saus. Det smaker også godt med grillede maiskolber og ovnsbakte poteter til.

Tips

Oppskriften på rub er stor, og du vil ha en del til overs. Oppbevar den på et glass med lokk eller i en lufttett boks og bruk den i løpet av sommeren. Passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit