Til hovedinnhold
svinekjøtt

Glasert skinkestek med sprø svor og ovnsbakte poteter

Her er en perfekt søndagsmiddag for deg som trenger å trene litt på svoren før julaften!

Glasert skinkestek med sprø svor, servert i hvit ildfast form med ovnsbakte poteter, gule beter og løk. Ferske urter er strødd over potetene.

1t 45min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Skinkestek:

2kgskinkestek

1tssalt og pepper

4 og en halvdlvann

Glasering:

80gbrunt sukker

1 og en halvdlappelsinjuice

1tshel nellik

Grønnsaker:

1kgsmåpoteter

500ggule beter

4stksjalottløk

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 225 ˙C. Ta av snøringen på skinkesteken og tørk overflatene godt med kjøkkenpapir. Legg skinkesteken i en ildfast form.
Rute opp svoren med en skarp kniv, pass på å ikke skjære helt ned til kjøttet. Krydre med salt og pepper, og gni krydderet godt inn i svoren.
Stikk et steketermometer i kjøttet, og legg kjøttet i en ildfast form. Legg betene rundt kjøttet, og hell på vann. Dekk til med aluminiumsfolie.
Damp kjøttet i ovnen på midterste rille, i ca. 45 minutter, til kjøttet har en kjernetemperatur på 35-42 ˙C.
Rist nellik i varm panne til du kjenner en krydret aroma. Ha i en kasserolle med appelsinjuice og brunt sukker.
Kok opp, og la putre til sukkeret er smeltet og glazen har tyknet litt. Sett til side.
Ta ut den ildfaste formen, og ta av aluminiumsfolien. Pensle et tynt lag av glaze over skinkesteken, og hell resten av glazen over betene i formen. Ha sjalottløk og småpoteter i formen sammen med kjøttet og betene.
Skru varmen ned til 175 ˙C, sett den ildfaste formen tilbake i ovnen, og stek udekket til kjøttet har en kjernetemperatur på 70˙C, ca. 45-60 minutter avhengig av tykkelse.
Lag sprø svor ved å sette skinkesteken under grillelementet i ovnen, på 225 ˙C. Dette kan ta alt fra sekunder til minutter, så følg godt med så svoren ikke blir brent.
La skinkesteken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
Ta betene og sjalottløken ut av formen, og finhakk til en chutney. Sil av stekesjyen og servér som saus til skinkesteken.
Skjær skinkesteken i passe tykke skiver, legg potetene rundt, og servér med chutney og sjysaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit