svinekjøtt
Sliders med medisterkaker, syltet agurk og rødbetekrem
Medisterkaker er kjempegodt, særlig når de er hjemmelagde! Bruk dem i denne deilige lille munnfullen som tapas til julebordet, eller en spennende førjulsmiddag!
15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Medisterkaker:
600 gmedisterdeig (grov)
2 skiverloff (innmaten)
en halv dlmelk
1 stkegg
1 dæsjsalt og pepper
Syltet agurk:
3 sssukker
1 dleplecidereddik
1 tssalt
1 knivspisskvernet pepper
3 dlvann
1 stkagurk
Rødbetekrem:
4 ssmajones
4 sscrème fraîche
1 tsdijonsennep
6 skiversyltede rødbeter (skåret i små terninger)
Til servering:
8 stkbrioche sliderbrød
Fremgangsmetode
Medisterkaker
Bland smuler av loff og melk, og vend inn i medisterdeigen.
Tilsett egg, salt og pepper, og kna til en jevn deig.
Form små medisterkaker, og stek i smør på medium varme til kakene har fått en fin stekeskorpe, og er gjennomstekte.
Syltet agurk
Kok opp sukker, eddik, salt, pepper og vann. Kjøl ned.
Skjær tynne skiver (på langs) av agurken enten med siden på et rivjern, en mandolin eller en grønnsakskreller. Legg agurkstrimlene i syltelaken en times tid før bruk. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Rødbetekrem
Bland majones, crème fraîche, sennep og små rødbeteterninger.
Servering
Del sliderbrødene i to og legg en god klatt rødbetekrem på. Legg så på medisterburgeren. På toppen legger du noen strimler agurk. Til slutt legges den øverste delen av burgerbrødet på.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆