svinekjøtt

Sliders med medisterkaker, syltet agurk og rødbetekrem

Medisterkaker er kjempegodt, særlig når de er hjemmelagde! Bruk dem i denne deilige lille munnfullen som tapas til julebordet, eller en spennende førjulsmiddag!

Sliders med medisterkaker, syltet agurk og rødbetekrem servert på lys trefjøl med granbar og julelys i bakgrunnen. Hver minihamburger har en tannpirker stukket gjennom.

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Medisterkaker:

600gmedisterdeig (grov)

2skiverloff (innmaten)

en halvdlmelk

1stkegg

1dæsjsalt og pepper

Syltet agurk:

3sssukker

1dleplecidereddik

1tssalt

1knivspisskvernet pepper

3dlvann

1stkagurk

Rødbetekrem:

4ssmajones

4sscrème fraîche

1tsdijonsennep

6skiversyltede rødbeter (skåret i små terninger)

Til servering:

8stkbrioche sliderbrød

Fremgangsmetode

Medisterkaker

Bland smuler av loff og melk, og vend inn i medisterdeigen.
Tilsett egg, salt og pepper, og kna til en jevn deig.
Form små medisterkaker, og stek i smør på medium varme til kakene har fått en fin stekeskorpe, og er gjennomstekte.

Syltet agurk

Kok opp sukker, eddik, salt, pepper og vann. Kjøl ned.
Skjær tynne skiver (på langs) av agurken enten med siden på et rivjern, en mandolin eller en grønnsakskreller. Legg agurkstrimlene i syltelaken en times tid før bruk. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.

Rødbetekrem

Bland majones, crème fraîche, sennep og små rødbeteterninger.

Servering

Del sliderbrødene i to og legg en god klatt rødbetekrem på. Legg så på medisterburgeren. På toppen legger du noen strimler agurk. Til slutt legges den øverste delen av burgerbrødet på.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit