Til hovedinnhold
svinekjøtt

Knallgode spareribs med hjemmelaget BBQ -saus

Enten du bruker kullgrill eller gassgrill, fungerer denne oppskriften supert! Prøv disse knallgode spareribsene med hjemmelaget BBQ - saus når du vil legge skikkelig kosemat på grillen!

Spareribs delt opp og servert på fat, med krydderflasker i bakgrunnen.

1t 30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Spareribs:

3pkGrill Perfekt spareribs naturell

5dleplejuice

5feddhvitløk

2stkløk

3ssGrill Perfekt rub (se oppskrift nederst)

2ssnøytral olje

BBQ-saus:

3dlbrunt sukker

1dlketchup

1dlsoyasaus

1dlWorcester sauce

2dlHeinz chilisaus

2tsdijon sennep

1tsmalt kummin

2dlkraft (fra damping)

2sssmør

Fremgangsmetode

Damping

Bruk en kniv til å løsne hinnen på baksiden av spareribsene, og fjern denne helt.
Kutt opp løk og hvitløk, og ha i en stor ildfast form med litt nøytral olje, eplejuice og hel pepper.
Gni spareribsene inn i litt olje, og ha i den ildfaste formen. Dekk til med aluminiumsfolie, og damp i forvarmet ovn på 250 grader i 45 minutter.

BBQ -saus

Ha brunt sukker, ketchup, soyasaus, Worcester sauce, Heinz chilisaus, dijonsennep og kummin i en gryte.
Kok opp og la småkoke under omrøring.
Sil av skyen fra spareribsene, og ha i gryta med BBQ -saus. Kok ned til pakke tykkelse, den skal være ganske tykk og klissete.
Når du har ønsket konsistens rører du inn smøret.

Grilling

Smør avkjølte spareribs inn med dijonsennep på begge sider, og strø på hjemmelaget Grill Perfekt rub.
Dekk til, og la de krydrede spareribsene stå kaldt frem til du skal grille.
Grill spareribsene på høy varme på begge sider, til du har en fin karamellisert stekeskorpe.
Legg deretter over på så lav varme som mulig, sett på lokket og grill under lokk i ca. 15 minutter, til spareribsene er gjennomvarme.
Servér med ekstra hjemmelaget BBQ - saus på siden.

Ønsker du en enda mer detaljert beskrivelse av fremgangsmetoden? Les under for steg-for-steg med bilder!

Lær å lage knallgode spareribs med vår steg-for-steg guide!

1.
For å forberede Spareribsene skjærer jeg av "fliker" og trimmer kantene for et penest mulig utseende. Husk å ta av hinnen/senen på baksiden av spareribsene. Dette gjør du lettest ved å bruke en kniv for å løsne og rive av med litt tørkerull.

2.
Finn frem en stor form og hell litt nøytral olje i formen. Kutt opp løk og hvitløk og ha i formen sammen med eplejuice og hel pepper. Denne væsken gjør at spareribsene blir dampet og du sitter igjen med en nydelig kraft.

3.
Gni litt olje på spareribsene også, og legg i formen. Dette er for at de ikke skal henge seg fast i hverandre eller formen. Dekk til tett med alufolie og sett i en forvarmet ovn på 250 grader. Her skal de få stå å dampe i 45 minutter.

4.
Når Spareribsene står i ovnen lager du BBQ-sausen. Hell i alle ingredienser utenom kraften fra ribsene, og smør. Rør rundt og la småkoke. Når spareribsene er ferdig dampet siler du kraften i pannen og heller i sausen. Kok ned til passe tykkelse. Det skal være en litt tykk og klissete saus. Når du er fornøyd med konsistensen på sausen skrur du av varmen og rører inn smøret til slutt. Denne sausen er farlig god. Spar resten på et glass og du har BBQ-saus til flere middager fremover.

5.
Ta spareribsene ut av formen og legg på et brett (med alufolie). Sil av kraften og tilsett så mye kraft du trenger i sausen. Spar på resten av kraften til en annen middag.

6.
Når ribsene har fått kjølt seg litt ned smører du på et tynt lag med sennep rundt hele. Dette gir et lag av smak og fungerer utmerket som klister for krydderblandingen. Her finner du oppskriften til Grill Perfekt Rub! Strø et tynt lag krydder på baksiden av ribbene først og snu dem. Gjør det samme på oversiden og la de stå kaldt frem til grilling. (dekk gjerne til med litt plastfolie hvis de skal stå noen timer)

7.
Nå kommer den desidert koseligste delen av å lage spareribs! Skru på grillen på høy varme. Start med å grille kjøttet på begge sider på høy varme for å få litt stekeskorpe og karamellisering.

8.
Skru ned varmen på så lavt du klarer på grillen og pensle på med BBQ-saus. Sett på lokket og la spareribsene stå i 15 minutter og kose seg på grillen med lav varme.

9.
Server rykende varme og husk ekstra BBQ-saus og servietter for dette blir alltid litt klissete. Mange BBQ-restauranter gir faktisk plasthansker når de serverer spareribs, for spareribs er ment å spises med hendene, ikke kniv og gaffel. Nå kan du nyte noen fantastiske spareribs!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit