Til hovedinnhold
svinekjøtt

Spareribs med hjemmelaget rub, mango bbq-saus og coleslaw

Spareribs på grillen er skikkelig snaddermat. Saftig og mørt kjøtt med en krydret og karamellisert stekeskorpe. Mmm! Ekstra godt blir det med hjemmelaget bbq-saus med mango, og en frisk coleslaw!

Spareribs med hjemmelaget rub og mango bbq-saus servert på trefjøl med saus og friske urter på toppen. Svart skål med coleslaw på mørk stoffserviett ved siden av.

1t 20min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Spareribs med hjemmelaget rub:

2kgspareribs (ca.)

5sspaprikapulver

2sssalt

2ssbrunt sukker

1sschilipulver

1ssmalt pepper (svart)

1ssmalt hvit pepper

1sshvitløkspulver

1ssløkpulver

1tskajennepepper

Mango bbq-saus:

1stkstor mango (eller 2 små, modne)

en halvstkrødløk

2feddhvitløk

1dlketsjup

3tsWorcestersauce

2tseplecidereddik

en halvtssalt

1tschilipulver (smak til)

Coleslaw:

1stkhodekål (liten, rød eller grønn)

2stkgulrøtter

3sssitronsaft

en halvdlmajones

en halvdlcrème fraîche

1tsdijonsennep

en halvtssalt

en halvtspepper

2ssfinhakket dill

Fremgangsmetode

Finn frem kjøttet og la det ligge en halvtime i romtemperatur før grilling.

Mango bbq-saus

Start med å lage mango bbq sauce. Skrell mango og del i terninger. Del løken i to og kutt i terninger. Skrell hvitløksfeddene. Ha det over i en foodprocessor og kjør til det er en jevn og glatt puré.
Ha puréen over i en kjele. Tilsett ketsjup, worcestersauce, eplecidereddik og salt. Gi det et oppkok og skru ned temperaturen. La det småputre under omrøring i 10-15 minutter. Smak til med ønsket mengde chili til slutt.
Sausen kan oppbevares i et tett glass en uke i kjøleskap om ikke alt brukes opp på en gang.

Spareribs

Fyr opp grillen på lav temperatur.
Lag krydderblandingen ved å blande alle krydderne godt sammen. Gni det inn på alle kanter av kjøttet. La ligge i fem minutter før grilling.
Det kan være smart å legge et ark aluminiumsfolie under ribbene ved grilling. Slik forhindrer du at fett og sukker drypper ned på flammene og får det til å blusse opp og brenne kjøttet. La kjøttet ligge på grillen i 50-60 minutter med lokk.
Pensle så mango bbq sauce på begge sider og la det steke videre i 5 minutter.

Coleslaw

Lag en rask og enkel coleslaw ved å finsnitte kål og grovraspe gulrot. Skvis saften av ½ sitron over. Bland majones, crème fraîche, sennep, salt, pepper og finhakket dill. Vend inn i kålblandingen.

Tips!

Det er fullt mulig å tilberede spareribs i stekeovnen også. Forvarm ovnen til 200 grader. Gni ribbene med krydderblandingen og stek i 30 minutter. Pensle så på bbq-saus. Vend og pensle ribbene ca hvert 5. minutt i 30 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit