svinekjøtt
Svinekoteletter med ovnsbakte rotgrønnsaker og tomatsaus
Det skal ikke så mye til for å gjøre litt ekstra ut av svinekotelettene. Stek dem i panne og server dem med ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker som du vender i tomatsaus med hvitløk og oregano.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 pkCoop svinekoteletter uten bein á 400 g (1-2)
400 gpoteter, kokefaste
1 pkCoop rustikke rotgrønnsaker, 500 g
1 feddhvitløk
1 sstørket oregano
1 pkCoop hakkede tomater
2 ssolivenolje
50 gmeierismør
Litt Extra:
1 klypeFinhakket basilikum
Fremgangsmetode
Sett stekeovnen på 210 grader.
Vask potetene og skjær dem i terninger.
Ha på salt, pepper og 1 ss olivenolje og vend det godt sammen.
Legg potetene på et stekebrett og stek dem midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Stek rotgrønnsakene sammen med potetene de siste 15-20 minuttene.
Stek kotelettene i en varm stekepanne med litt olivenolje og meierismør i 3-4 minutter på hver side. Skru av varmen og la dem steke ferdig i 5-6 minutter på ettervarmen. Snu kotelettene et par ganger mens de steker ferdig.
Finhakk hvitløken og fres den i litt olivenolje i 1 minutt. Tilsett oregano og hakkede tomater.
Kok opp og smak til med salt og pepper. La det småkoke i 5 minutter.
Vend grønnsakene og potetene i litt av sausen, og server resten av sausen ved siden av.
Litt Extra
Finhakket basilikum i tomatsausen
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆