Til hovedinnhold
svinekjøtt

Svinekoteletter med ovnsbakte rotgrønnsaker og tomatsaus

Det skal ikke så mye til for å gjøre litt ekstra ut av svinekotelettene. Stek dem i panne og server dem med ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker som du vender i tomatsaus med hvitløk og oregano.

Svinekoteletter med ovnsbakte grønnsaker i tomatsaus på en hvit tallerken, med en gaffel på høyre side som ligger på et beige tørkle

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2pkCoop svinekoteletter uten bein á 400 g (1-2)

400gpoteter, kokefaste

1pkCoop rustikke rotgrønnsaker, 500 g

1feddhvitløk

1sstørket oregano

1pkCoop hakkede tomater

2ssolivenolje

50gmeierismør

Litt Extra:

1klypeFinhakket basilikum

Fremgangsmetode

Sett stekeovnen på 210 grader.
Vask potetene og skjær dem i terninger.
Ha på salt, pepper og 1 ss olivenolje og vend det godt sammen.
Legg potetene på et stekebrett og stek dem midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Stek rotgrønnsakene sammen med potetene de siste 15-20 minuttene.
Stek kotelettene i en varm stekepanne med litt olivenolje og meierismør i 3-4 minutter på hver side. Skru av varmen og la dem steke ferdig i 5-6 minutter på ettervarmen. Snu kotelettene et par ganger mens de steker ferdig.
Finhakk hvitløken og fres den i litt olivenolje i 1 minutt. Tilsett oregano og hakkede tomater.
Kok opp og smak til med salt og pepper. La det småkoke i 5 minutter.
Vend grønnsakene og potetene i litt av sausen, og server resten av sausen ved siden av.

Litt Extra

Finhakket basilikum i tomatsausen

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit