Til hovedinnhold
svinekjøtt

Svinestek med sprø svor, hjemmelaget surkål og dansk rødkål

Høsten og vinteren er den perfekte tiden for en deilig svinestek, og ekstra god blir den med sprø svor og hjemmelaget tilbehør!

Svinestek med sprø svor, på en seng av bakte epler og svisker. Servert med surkål og rødkål, på klassisk pent dekket bord med hvit duk.

3t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Svinestek:

2kgsvinestek med svor

3stkgulrøtter

1stkløk

3tssalt

1tspepper

7dlvann

Hjemmelaget surkål:

750gkål

2stkepler

1tssalt

1sskarve (liten)

2 og en halvdlvann

2ts7% eddik

2tssukker

Dansk rødkål:

1kgrødkål

1stksyrlig eple

2dlripssaft

en halvdlrødvinseddik

2tssalt

1tspepper

1dlkraft fra svinesteken (smak til med)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 230 °C, over og undervarme.
Rut svoren med en skarp kniv. Ikke vær redd for å skjære ned i fettet, men unngå å kutte i kjøttet.
Skrell gulrøttene og skjær disse og løken i store biter og legg i en form. Gni steken godt inn med salt og pepper og plasser den på toppen av grønnsakene.
Kok opp vannet, hell dette i formen og dekk til med aluminiumsfolie. Sett inn i ovnen.
Damp steken i ca 45 minutter. Da vil du se at svoren spriker litt.
Skru ned temperaturen til 175 °C. Ta steken ut og fjern folien. Stikk steketermometer inn i den tykkeste delen av svinesteken.
Stek videre til kjernetemperaturen er 68 °C, for medium stekt stek og 74 °C for en gjennomstekt.
Trenger svoren det, kan du bruke grillelementet de siste minuttene for å få den helt sprø.
Ta ut steken og la den hvile. Bruk kraften som har dannet seg i formen til sausen.

Hjemmelaget surkål

Snitt kålen fint. Eplene kuttes i små terninger.
Legg lagvis kål, eple, salt og karve i en gryte. Kok opp og la alt trekke i ca 45 minutter.
Smak til med eddik og sukker, og rør godt sammen.

Dansk rødkål

Snitt rødkålen fint, og riv eplet på et grovt rivjern. Ha kål, eple, saft, eddik, salt og pepper i en gryte, og rør godt sammen.
La kålblandingen koke på lav varme i en time under lokk. Fjern lokket og kok videre i ca 30 minutter til kålen er myk. Smak eventuelt til med litt kraft fra svinesteken.

 

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit