viltkjøtt
Klassisk finnbiff
Ingen høst uten klassisk finnbiff på menyen, enten som rask hverdagsmiddag eller feiende flott festmat. Den fine, milde viltsmaken passer til alle anledninger.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 sssmør
400 greinskav (ev. elgskav)
100 gbacon (i biter)
1 stkgul løk (i båter)
8 stkaromasopp (eller sjampinjong, i tykke skiver)
en halv sseinebær (knust i morter)
4 stkgulrøtter
2 dlviltkraft (eller grønnsak-/kyllingkraft)
1 tssalt
en halv tspepper
2 dlseterrømme
125 gTine snøfrisk (naturell)
3 skivergeitost (ev. brunost)
2 stilkerfrisk timian
Rørte tyttebær:
150 gtyttebær (ferske eller frosne)
50 gsukker (smak til om du trenger mer)
Fremgangsmetode
Smelt smør i en tykkbunnet gryte på relativt høy varme. Stek kjøttet i små porsjoner slik at det brunes og ikke kokes. Sett til side når kjøttet er ferdig brunet.
Senk temperaturen og ha bacon og løk i gryta. La det surre til løken er mør og baconet har fått litt farge. Tilsett sopp og einebær og stek videre til soppen faller sammen.
Skrell gulrøtter og del i store biter. Ha grønnsakene i gryta, hell på kraft og la alt småputre under jevnlig omrøring i 10 minutter.
Rør inn seterrømme, Snøfrisk og brunost og la alt syde til grønnsakene er møre og sausen tykner.
Ha reinskavet tilbake i gryta rett før servering og server med rørte tyttebær og frisk timian.
Rørte tyttebær
Rør sammen tyttebær og sukker.
Tips
Finnbiff er nydelig som den er, men er også veldig god servert med kokte poteter, smørstekt rosenkål og flatbrød!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆