viltkjøtt

Langtidsstekt elgstek med rødvinssaus

Inviter naturen inn på middagsbordet med en saftig elgstek. Sammen med en deilig rødvinssaus og ovnsbakte grønnsaker blir det en søndagsmiddag for historiebøkene.

Elgstek skåret i skiver, og servert å fat. På fatet ligger også ovnsbakte beter i skiver, rosenkål og frisk timian. Tyttebærsyltetøy, syltet sopp og rødvinssaus i skåler ved siden av.

2t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1kgelgstek (surret)

1sseinebær (knust i morter)

1 og en halvtssalt

1tspepper

Ovnsbakte grønnsaker:

4stkbeter ( rødbete/gulbete/polkabete, middels store)

250gRosenkål (delt i to)

4feddhvitløk (delt i to)

2ssExtra virgin olivenolje

1tsflaksalt

en halvtsnykvernet pepper

2ssfrisk timian (finhakket)

Rødvinssaus:

1stkfinhakket sjalottløk

en halvdlbringebæreddik

1ssripsgelé

2dlrødvin

2dlviltkraft (ev. kylling-/kalvekraft)

50gsmør

1dæsjsalt og pepper (smak til)

2sstyttebær

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 125˚C. Tørk elgsteken godt med kjøkkenpapir og gni inn med knuste einebær, salt og pepper.
Brun godt på alle sider i en stekepanne på høy varme. Legg elgsteken i en ildfast form og sett inn steketermometer i den tykkeste delen.
Stek midt i ovnen til kjernetemperaturen viser 62˚C. Temperaturen vil fortsette å stige til 65˚C mens kjøttet hviler. Da er kjøttet medium stekt med en rosa kjerne.
For gjennomstekt kjøtt la stå til steketermometeret viser 70˚C.
La kjøttet hvile under et kjøkkenhåndkle eller aluminiumsfolie mens du steker grønnsakene.

Ovnsbakte grønnsaker

Skrell betene og skjær i 5 mm tykke skiver. Rens rosenkål og del i to.
Skrell betene og skjær dem i 5 mm tykke skiver. Rens rosenkål og del dem i to.
Ha grønnsakene i en ildfast form sammen med hvitløk. Ringle over godt med olivenolje, salt og pepper.
Mens elgsteken hviler, hever du ovnstemepraturen til 200˚C.
Sett formen på rist midt i ovnen. Stek til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter. Server grønnsakene med frisk timian.

Rødvinssaus

Ha sjalottløk, bringebæreddik, ripsgelé, rødvin og kraft i en kasserolle og kok opp under omrøring.
Senk temperaturen og la sausen koke uten lokk til væsken er redusert til ca. 1/3.
Pisk inn smør og smak til med salt og pepper. Det er viktig at sausen ikke koker opp etter at smøret er tilsatt.
Rør inn tyttebær rett før servering.

Tips!

Servér gjerne steken med potetmos eller ovnsstekte poteter, og spennende syltet sopp med deilig krydder!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit