viltkjøtt
Reinskav i pita med tyttebærdressing
Hvorfor ikke prøve reinskav, sopp og tyttebær i pitabrød til middag? Det nydelige kjøttet er klart på 1-2-3 og smaker fantastisk av norsk natur.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 greinskav
4 sssmør
200 gsjampinjong (i skiver)
2 feddhvitløk (finhakket)
1 tssalt
en halv tspepper
en halv stkpurre (finsnittet)
2 stilkerfersk timian
Tyttebærdressing:
3 ssrømme
1 ssrørte tyttebær (eller tyttebærsyltetøy)
en halv tsgrovt havsalt
en fjerdedel tspepper
Servering:
4 stkpitabrød
1 stkrødløk (i tynne skiver)
50 gruccola
Fremgangsmetode
La reinskavet ligge i pakken på benken mens du gjør klar resten.
Smelt halvparten av smøret i stekepanne på sterk varme, og stek sjampinjongskivene til de begynner å få farge. Senk temperaturen til middels varme og tilsett finhakket hvitløk. La alt surre i 3-4 minutter. Sett til side.
Sett opp temperaturen igjen, og stek reinsdyrkjøttet raskt i flere omganger. Krydre med salt og pepper.
Når alt kjøttet er brunet tilsettes finsnittet purre og stilker med fersk timian. Rør om og la alt surre i ca. 1 minutt.
Tyttebærdressing
Bland sammen rømme og rørte tyttebær i en skål. Smak til med flaksalt og pepper.
Servering
Varm opp hjemmelagde pitabrød eller følg anvisning på pakningen.
Fyll pitabrødene med reinskav, stekt sopp, rødløk, paprika og ruccula. Topp med frisk tyttebærdressing.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆