viltkjøtt
Rosastekt reinsdyrstek med glaserte beter og rømmesaus
Reinsdyrstek er mørt og magert kjøtt, og det passer spesielt godt sammen med høstens gode grønnsaker og en enkel rømmesaus med friske urter. Server med hjemmelaget potetstappe og friske bjørnebær til.
1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Reinsdyrstek:
1 stkreinsdyrstek (ca. 700 g, stek av elg, hjort eller rådyr kan også brukes)
1 dæsjsalt og pepper
2 stilkerfrisk timian
1 sssmør til steking
2 dlvann
2 dlrødvin (eller druejuice)
1 begerfriske bjørnebær (til servering)
Glaserte beter:
3 stkrødbeter
2 stkgulbeter
1 sssmør
2 sssukker
1 tsknuste korianderfrø (kan evt. sløyfes)
Rømmesaus:
1 porsjonstekesjy (fra steken)
1 begerrømme
1 tssalt og pepper (smak til)
1 nevefinhakkede friske urter (f.eks. gressløk, kjørvel, estragon, persille, dill)
Fremgangsmetode
Gni steken inn med salt, pepper og timian. Brun steken på alle sider i smør i en stekepanne. Ha steken over i en ildfast form, og tilsett vann og vin eller druejuice.
Stek midt i ovnen ved 125 °C. Bruk steketermometer. Når kjernetemperaturen er ca. 60 °C er kjøttet rosastekt. La kjøttet hvile i 10 minutter før servering.
Glaserte beter
Kok betene i 50 minutter eller til de er møre. Skyll dem i kaldt vann og trekk av skallet. Del betene i biter og glaser dem i smør, sukker og koriander i en stekepanne.
Hvis du bruker både rødbeter og gulbeter kan de stekes hver for seg så ikke rødbetene setter farge på de gule.
Rømmesaus
Sil sjyen fra steken over i en kjele og kok den til den tykner. Pisk inn rømmen og varm forsiktig opp. Smak til med salt, pepper og urter, og server.
Tips!
Servér gjerne med hjemmelaget potetmos, eller ovnsstekte poteter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆