kjøtt

Vitello tonnato - Kalv med tunfisksaus

Dette er en populær forrett og hovedrett i Italia. Det er en variant av carpaccio, men kalvekjøttet i tynne skiver er stekt istedenfor for rått. Sausen består av tunfisk og kapers, og det hele toppes med parmesan i skiver og nykvernet pepper.

Vitello tonnato av tynne skiver stekt kalvekjøtt, saus og kapers, servert på fat med brød på siden.

35min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

500gkalvekjøtt (av rundbiff)

en halvsssmør til steking

en halvssOlivenolje til steking

50gparmesan

50gruccolasalat

2sskapers

1tsrosépepper

1ssgod olivenolje

1klypesalt og pepper

Tunfisksaus:

en halvbokstunfisk i vann

3sscrème fraîche

en halvtssalt og pepper (smak til)

1stksitron

Fremgangsmetode

Brun kjøttet i litt smør og olivenolje slik at det får farge. Etterstek det i ovnen på 150 grader i ca. 30 minutter.
La kjøttet hvile i aluminiumsfolie i 20 minutter.
Skjær tynne skiver av kjøttet og fordel på et stort fat sammen med ruccola og høvlet parmesan.
Bland sammen tunfisk, crème fraîche, salt, pepper og litt sitronsaft. Hell tunfiskkremen, rosépepper og kapers over kjøttet.
Ringle over litt god olivenolje til slutt, sammen med et dryss salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit