vegansk

Fantastisk falafel

Falafel er vegetarutgaven av «mors kjøttkaker» og en av de absolutt største stjernene på vegetarhimmelen. Lær hvordan du enkelt lager den eksotiske klassikeren – uten at falaflene smuldrer!

Fantastisk falafel, laget med røde linser og servert med pitabrød, dressing og urtesaus.

20min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2dltørkede røde linser

50grødløk

3feddhvitløk

1tssalt

5gfrisk bladpersille ( finhakket)

5gfersk koriander ( finhakket)

1tssriracha saus (eller chilipulver)

1 og en halvtspaprikapulver

1 og en halvtsmalt spisskummen

en halvtssort pepper

en fjerdedeltsmalt kardemomme

1tsExtra virgin olivenolje

1dlnøytral olje til steking (se hvor mye du trenger)

Dette trenger du til tahinidressing:

1dltahini (økologisk)

3feddhvitløk

en halvdlvann (evt. 1 dl)

1 og en halvsssitronsaft

en fjerdedeltsflaksalt

Dette trenger du til urtesaus:

1ssfriske mynteblader (finhakket)

1ssfinhakket dill

2ssExtra virgin olivenolje

1sssitronsaft

en halvtssalt

1tsristede sesamfrø

Dette trenger du til servering:

4stkpitabrød

1pkbaby leaf salat

Fremgangsmetode

Lag falafler: Bløtlegg linsene i 30-40 minutter, maks 1 time. Hell av vannet og skyll godt. La linsene renne godt av før neste steg.
Ha linser, løk, hvitløk, salt, urter, saus og krydder i en food processor og kjør sammen til en grov mos. Konsistensen skal være relativt grov og tørr, men samtidig lett å forme til kuler.
Spe på med litt olje eller maisenna dersom det er behov for å endre konsistensen. La blandingen få «sette seg» i kjøleskapet i ca. 1 time.
Lag dressing: Bruk stavmikser og kjør sammen tahini og hvitløk. Spe på med romtemperert vann til en tyktflytende konsistens før sitronsaften røres inn. Smak til med salt.
Lag urtesaus: Rør finhakkede mynteblader og dill, olje, sitronsaft, salt og sesamfrø til en frisk urtesaus.
Sett ovnen på 200˚C og ha godt med olje i en ildfast form. Form små, runde boller av falafeldeigen og press bollene lett ned med håndbaken. Stek midt i ovnen i 10 minutter, snu bollene og stek videre i 10 minutter til.
Server nystekte falafler i pitabrød med salat, tahinidressing og urtesaus.
Falafel-farsen kan oppbevares 1 døgn i kjøleskapet før bruk. Ferdigstekte falafler kan også fryses.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit