vegansk
Ovnsbakt vegansk julepostei
Denne juleposteien har sprø stekeskorpe og myk konsistens som vanlig leverpostei, men det er likevel en stor forskjell: Den er uten kjøtt, og knallsunn! Birgitte Magnussen har nemlig laget en genial oppskrift!
40min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
en halv stkgul løk (økologisk)
1 feddhvitløk, finhakket (økologisk)
2 bokserkidneybønner (økologiske)
2 klypeallehånde
en halv klypenellik (malt)
en halv klypemalt ingefær
en halv tsspiskummin
1 klypemalt muskat
1 sshakket fersk timian
1 tsnæringsgjær (kan sløyfes)
1 dæsjsitronsaft
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Stek løk og hvitløk i litt i olje til det mykner.
Skyll bønnene godt hvis du bruker de fra boks. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller bruk en stavmikser, og kjør til du har en grov masse. Smak til med salt og pepper og ha eventuelt i mer krydder om du vil.
Ha posteien over i en liten brødform eller en liten, smurt ildfast form.
Drypp over litt god olivenolje og bak posteien midt i ovnen i ca. 35–40 minutter. Den skal få en fin og gyllen stekeskorpe. Avkjøles i formen.
Oppbevar posteien i en tett boks i kjøleskapet. Den holder seg fint i minimum fire-fem dager.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆