vegetar
Asiatisk vegetarwok med hjemmelaget woksaus
Alt kan wokes, men kan alle woke? For å få det aller beste resultatet lønner det seg å lære seg hvilken rekkefølge grønnsakene skal i pannen.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 buntvårløk
200 gsopp (shiitake-, aroma- eller kongeøsterssopp)
2 stkrøde paprika
200 ggrønnkål
1 ssnøytral olje
1 stkmango
2 stkavokado
140 gris
en halv dlkokos (revet)
1 stklime
400 gedamamebønner
1 håndfullpeanøtter (usaltede)
1 håndfullfrisk koriander
Dette trenger du til woksausen:
en halv dlPeanøttsmør (fint)
2 ssflytende honning
1 dlsoyasaus
2 sslimesaft
en halv tschiliflak
Fremgangsmetode
Start med å lage woksausen. Ha alle ingrediensene i et syltetøyglass eller lignende og rist til peanøttsmøret er oppløst i sausen. Bruk eventuelt en liten foodprocessor. Sett til side.
Finsnitt vårløken, del soppen i skiver og paprikaen i biter. Riv grønnkålbladene fra stilkene og finsnitt bladene.
Kok ris som anvist på pakken. Når risen er ferdigkokt blander du inn revet kokos og saft fra 1 lime.
Varm en wokpanne eller dyp stekepanne. Rist først peanøttene i en tørr panne. Legg til side.
Fres soppen for seg i tørr panne i 1-2 minutter. Tilsett så oljen og resten av de oppskårede grønnsakene.
Fjern belgen rundt edamamebønnene, bønnene kan tilsettes rett fra fryseren. Wok i et par minutter før du heller over sausen og blander godt.
Topp woken med ristede peanøtter og finhakket koriander. Server med mango og avokado i skiver og ris.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆