Til hovedinnhold
vegetar

Bolognese vegetar

Elsker du spagetti bolognese, men spiser bare vegetarmat? Ingen sak! Quornfarse smaker og ser ut som kjøttdeig og gjør at du får en fullverdig bolognese – helt uten kjøtt.

vegetar-pasta-bolognese-lys-hoved.jpg

55min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkgul løk

2feddhvitløk

2stilkerstangselleri

2stkgulrøtter

2ssnøytral olje

2sstomatpuré

1sssukker (eller honning)

2tstørket oregano

en fjerdedeltskanel

en fjerdedeltschili

2bokserhermetiserte knuste tomater

1dlrødvin (vann eller kraft)

300gquornfarse

2sssmør

1klypesalt

1klypepepper

400gspagetti

50gparmesan

1håndfullfrisk basilikum

Fremgangsmetode

Finhakk løk, hvitløk, stangselleri og gulrøtter. Stek dette blankt og mykt i nøytral olje over middels varme i en dyp stekepanne eller jerngryte. Ca. 10 minutter.
Tilsett tomatpuré, sukker eller honning og krydderet. Bland godt ut. Tilsett så hermetiske tomater og en skvett rødvin om du vil (dette kan utelates, og byttes med vann eller kraft).
Gi blandingen et oppkok før du skrur ned temperaturen og lar det småputre i 20-30 minutter. Rør rundt underveis.
Stek quornfarsen i smør i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. Farsen trenger kun et par minutter. Bland sammen med tomatsausen.
Kok opp rikelig med vann til spagettien. Kok spagettien som anvist på pakken. Spar gjerne på litt av kokevannet, og spe sausen med dette om du ønsker en tynnere saus.
Dander tallerknene med spagetti i bunnen, pastasaus og revet parmesan på toppen. Dryss litt finhakket basilikum på til slutt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit