vegetar
Bolognese vegetar
Elsker du spagetti bolognese, men spiser bare vegetarmat? Ingen sak! Quornfarse smaker og ser ut som kjøttdeig og gjør at du får en fullverdig bolognese – helt uten kjøtt.
55min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkgul løk
2 feddhvitløk
2 stilkerstangselleri
2 stkgulrøtter
2 ssnøytral olje
2 sstomatpuré
1 sssukker (eller honning)
2 tstørket oregano
en fjerdedel tskanel
en fjerdedel tschili
2 bokserhermetiserte knuste tomater
1 dlrødvin (vann eller kraft)
300 gquornfarse
2 sssmør
1 klypesalt
1 klypepepper
400 gspagetti
50 gparmesan
1 håndfullfrisk basilikum
Fremgangsmetode
Finhakk løk, hvitløk, stangselleri og gulrøtter. Stek dette blankt og mykt i nøytral olje over middels varme i en dyp stekepanne eller jerngryte. Ca. 10 minutter.
Tilsett tomatpuré, sukker eller honning og krydderet. Bland godt ut. Tilsett så hermetiske tomater og en skvett rødvin om du vil (dette kan utelates, og byttes med vann eller kraft).
Gi blandingen et oppkok før du skrur ned temperaturen og lar det småputre i 20-30 minutter. Rør rundt underveis.
Stek quornfarsen i smør i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. Farsen trenger kun et par minutter. Bland sammen med tomatsausen.
Kok opp rikelig med vann til spagettien. Kok spagettien som anvist på pakken. Spar gjerne på litt av kokevannet, og spe sausen med dette om du ønsker en tynnere saus.
Dander tallerknene med spagetti i bunnen, pastasaus og revet parmesan på toppen. Dryss litt finhakket basilikum på til slutt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆