Til hovedinnhold
vegetar

Nøttestek - julens vegetarfavoritt

Hvis du setter en deilig, duftende nøttestek på bordet, kan det godt hende at kjøtteterne også vil være med på leken og smake steken!

Nøttestek - julens vegetarfavoritt, servert på hvit marmorfjøl med dampet rosenkål og soppsaus.

1t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4dlbasmatiris

5dlblandet sopp (finhakket + ekstra sopp til pynt)

1stkløk (finhakket)

2ssnøytral olje (soya- eller solsikkeolje)

2feddhvitløk (presset)

2tstimian (tørket)

2tsestragon (tørket)

200gvalnøtter (finhakket)

100gmandler (finhakket)

5stkegg

2dlseterrømme

300grevet ost (etter smak)

1klypesalt og pepper

soppsaus:

100gblandet sopp (grovhakket)

2sssmør

1feddhvitløk (presset)

1tstimian (hakket - evt. tørket)

1dlgrønnsaksfond (utblandet)

1begerseterrømme

2dråpersitronsaft (kan sløyfes)

1klypesalt og pepper

Rørte tyttebær:

1posetyttebær (frosne)

50gsukker

1pkRosenkål

Fremgangsmetode

Kok risen som anvist på pakken.
Ha soppen over i en blender og hakk grovt. Mykne løken i en varm panne med litt olje. Salt og pepre. Tilsett soppen og la denne surre på medium varme i 10 minutter under omrøring. Tilsett hvitløk, timian og estragon.
Ha nøtter og mandler i en blender og hakk grovt.
Bland soppblandingen, ris og nøttene i en bolle.
I en annen bolle blander du egg og rømme. Fold inn revet ost, ris, sopp- og nøttemiks.
Ha blandingen over i en brødform som du har kledd med bakepapir. Pynt med skiver av sopp.
Sett formen i en forvarmet ovn på 180 ˚C og stek i ca. en time. Sjekk med en trepinne eller fyrstikk om miksen har satt seg og nøttesteken er fast. Er den det, avkjøler du den på rist. Hvis ikke, steker du den litt lenger.
Soppsaus: Lag saus mens nøttesteken avkjøles.
Stek sopp i en panne med smør, hvitløk og timian. Salte og pepre. Hell over fond og kok nesten inn. Hell på rømme og kok opp og kok inn noen minutter. Smak til med salt og pepper og eventuelt et par dråper sitronsaft.
Rørte tyttebær: Tin tyttebær og rør dem med sukker enten med stavmikser eller for hånd.
Kok eller damp rosenkål og server til retten. Skjær nøttesteken i skiver.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit