vegetar
Pita med falafel, søtpotet og hjemmelaget tzatziki
Pitabrød med stekt søtpotet, falafel og hjemmelaget tzatziki er superdigg vegetarmiddag, og perfekt til "Kjøttfri mandag"!
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 pkHälsans kök falafel á 300 g (1-2pk til 4 pers.)
1 pkCoop Pitabrød jumbo, 450 g
1 pkruccolasalat
Hjemmelaget tzatziki:
2 stkCoop agurk
1 begeryoghurt naturell
2 feddhvitløk (finrevet)
1 ssmynteblader (finhakket)
en halv tssalt (smak til)
en halv tsnykvernet pepper (smak til)
Ovnsstekt søtpotet:
2 stksøtpotet
1 ssCoop olivenolje
1 tssalt
en halv tsnykvernet pepper
Litt Extra:
1 stksyltet rødløk
1 håndfullcherrytomater
Fremgangsmetode
Hjemmelaget tzatziki
Skyll agurkene i kaldt vann og riv dem på et rivjern.
Klem ut vannet av agurken, og la renne av på papir eller et rent kjøkkenhåndkle.
Finhakk hvitløk og mynte, og vend sammen med yoghurt og revet agurk. Smak til med salt og pepper.
La gjerne tzatzikien stå natten over i kjøleskapet.
Ovnsstekt søtpotet
Sett ovnen på 180 grader.
Skrell søtpotetene og del dem i terninger.
Drypp litt olivenolje over og krydre med salt og pepper.
Stek søtpotetene i ovnen til de er gylne og møre, ca. 20 minutter.
Falafel og pita
Stek falafelen i ovnen sammen med potetene, ca. 13-15 minutter.
Varm pitabrødene og skyll salaten.
Litt Extra
Servér gjerne med syltet rødløk og friske cherrytomater.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆