vegetar
Rødbetetartar med ristede valnøtter
Rødbetetartar er en lekker forrett til fest, men du kan også lage dobbel porsjon og servere som vegetar til hovedrett. Ristede valnøtter og brunet smør gir ekstra god smak.
1t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkrødbeter (mellomstore)
5 dlgrovt havsalt (eller nok til å dekke bunnen av formen)
2 ssgod olivenolje
1 stksitron (saft og skall)
1 buntgressløk
1 klypesalt og pepper
100 gmeierismør
50 gristede valnøtter
en halv posefeldsalat
Fremgangsmetode
Ha et tykt lag havsalt i en liten form, og stikk rødbetene godt ned i saltet. Saltbak rødbetene på 200 °C i ovnen med skallet på til de er møre, ca 1–1 ½ time. Skrell dem og skjær dem i små terninger.
Bland rødbeteterningene med olivenolje, sitronsaft og -skall, gressløk, salt og pepper. Smak til.
Smelt smøret i en kjele. Ikke rør, men la det bli brunt i bunnen av kjelen. Da får man en god nøttesmak på smøret.
Bland inn ristede valnøtter. Form rødbeteblandingen til fire små kaker. Servér dem med salat og nøttesmør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆