vegetar

Rødbetetartar med ristede valnøtter

Rødbetetartar er en lekker forrett til fest, men du kan også lage dobbel porsjon og servere som vegetar til hovedrett. Ristede valnøtter og brunet smør gir ekstra god smak.

rodbetetartar.jpg

1t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkrødbeter (mellomstore)

5dlgrovt havsalt (eller nok til å dekke bunnen av formen)

2ssgod olivenolje

1stksitron (saft og skall)

1buntgressløk

1klypesalt og pepper

100gmeierismør

50gristede valnøtter

en halvposefeldsalat

Fremgangsmetode

Ha et tykt lag havsalt i en liten form, og stikk rødbetene godt ned i saltet. Saltbak rødbetene på 200 °C i ovnen med skallet på til de er møre, ca 1–1 ½ time. Skrell dem og skjær dem i små terninger.
Bland rødbeteterningene med olivenolje, sitronsaft og -skall, gressløk, salt og pepper. Smak til.
Smelt smøret i en kjele. Ikke rør, men la det bli brunt i bunnen av kjelen. Da får man en god nøttesmak på smøret.
Bland inn ristede val­nøtter. Form rødbeteblandingen til fire små kaker. Servér dem med salat og nøttesmør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit