vegetar
Vegetar stekt ris med grønnsaker
Stekt ris på vegetarisk vis er genial hverdagsmat. Stappfull av gode og sunne råvarer, og kjempeenkelt å lage!
15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
250 gsopp, f.eks. sjampinjong
1 ssrapsolje
1 pkfrosne grønnsaker, f.eks. brokkoliblanding (500 g)
1 sssmør
4 dlkokt ris, gjerne rester fra gårsdagens middag
2 sssoyasaus
2 stkegg
Fremgangsmetode
Del 250 g sopp i skiver og fres i en varm stekepanne med 1 ss rapsolje til godt stekt, ca. 5 minutter.
Ha i 1 pose frosne grønnsaker og 1 ss smør, og stek videre i 2-3 minutter.
Tilsett 4 dl kokt ris og stek i et par minutter mens du hakker risen fra hverandre. Vend inn soyasaus og skyv alt ut til sidene.
Knekk 2 egg i midten av grønnsakene. Rør med en tresleiv slik at egget steker som eggerøre. Ta med mer og mer av grønnsakene og risen til alt er godt blandet og egget jevnt fordelt.
Server med en gang, gjerne med et dryss frisk koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆