vegetar
Valnøttburger med blåmuggost
Her får du en skikkelig saftig og god vegetarburger, med masse umami, som slett ikke er vanskelig å lage! Burgeren serveres med blåmuggost, honning og pærer, med andre ord en skikkelig luksusburger nå i førjulstiden!
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Valnøttburgere:
200 gvalnøtter
1 stkgul løk, grovhakket
100 gsjampignon (grovhakket)
en halv stkrød paprika (grovhakket)
30 ggrønnkål (grovhakket)
1 sssoyasaus
en halv tsmalt muskattnøtt
2 dlhavregryn
1 dlgriljermel
1 ssgrønnsaksbuljong (pulver)
Til servering:
4 stkhamburgerbrød
1 stkpære
100 gruccolasalat (eller annen salat)
200 gblåmuggost
4 tshonning
Fremgangsmetode
Valnøttburger
Rist valnøttene i en tørr, varm panne til de er gylne. Ha dem over i en kjøkkenmaskin.
Tilsett resten av ingrediensene og kjør til en jevn farse.
Form 4 burgere og stek dem gylne 4-5 minutter på hver side på middels varme.
Til servering
Varm burgerbrødene i ovnen på 200 °C i 2-3 minutter.
Skjær pæren i tynne skiver og skyll salaten.
Fordel pæreskivene på burgerbrødet. Topp med burger, blåmuggost, salat og honning.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆