vegetar
Vegetarribbe med butterdeig
Jul er mer enn ribbe og pinnekjøtt. «Vegetarribbe» med butterdeig, epler, svisker, kanel og anis er saftig og godt og en julefin middag helt uten kjøtt.
35min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkfinhakket sjalottløk
en halv stkfinhakket rød chili
1 sssmør
1 pkCoop Vegetardag Chunks
2 pkCoop Vegetardag Vegandeig
1 posesvisker (delt i to)
1 posetørkede epler (delt i to)
1 tskanel
1 tssalt
1 tspepper
1 tsmalt anis
2 platerbutterdeig
1 stkegg (sammenvispet)
Fremgangsmetode
Stek sjalottløk og chili i smør.
Bland Vegetardag chunks, Vegetardag deig, løkblandingen, tørkede epler og svisker.
Rør inn krydder, pakk farsen i plastfolie og rull den til en pølse.
Fjern plastfolien. Kjevle ut butterdeigen og pakk den rundt vegetarblandingen.
Snitt små ruter i butterdeigen som om det var svor.
Pensle rullen med egg og stek den på 220 °C i ca. 25 minutter til butterdeigen er gyllen og sprø.
Tips! Server gjerne rullen med en frisk rødkålsalat som både gir farge og smak. Stek skiver av rødkål i smør. Tilsett litt appelsinsaft og smak til med salt og pepper. Vend inn litt finsnittet grønnkål.
Bland i tillegg en liten neve grønnkål med litt god olivenolje og sprøstek den i ovnen på 160 grader i ca. 15 minutter. Topp rødkålsalaten med sprøstekt grønnkål, appelsinbåter, granateplekjerner og pistasjnøtter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆