ost
Hjemmelaget cottage cheese
Lage cottage cheese sjøl?! Ja, det er faktisk overraskende enkelt – og utrolig friskt og godt.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 og en halv lhelmelk
250 gnaturell yoghurt
3 og en halv sssitronsaft
2 sseddik (istedenfor sitronsaft)
tre fjerdedeler tssalt
Fremgangsmetode
Start med å røre sammen melk og yoghurt og varm opp blandingen mens du rører med jevne mellomrom til den holder 60 ˚C.
Om du ikke har et steketermometer, kan du varme opp melkeblandingen til det begynner å ryke av den.
Tilsett syre og salt etter smak.
La stå et lite minutt til melkeblandingen begynner å klumpe seg. Skru deretter av plata, men la kjelen bli stående mens du rører forsiktig rundt i ca et halvt minutt. Sett deretter kjelen til side på benken i ca 15 minutter.
Du vil nå se at melkeblandingen har skilt seg. Du har laget ost! Nå gjenstår det bare å sile ostemassen gjennom et dørslag kledd med et rent kjøkkenhåndkle eller klede.
Når osten har fått renne godt av seg, er det lurt å vri kjøkkenhåndkleet godt slik at du får presset ut den siste rest med væske av osten.
Dersom du synes osten smaker litt for mye av syren du tilsatte, kan du skylle den i vann før du klemmer ut resten av væsken. Dette skal dog ikke være nødvendig.
Tips!
Dersom du ønsker en myk og kremet konsistens, anbefaler vi at du bruker sitronsaft. Men om du vil nærme deg kjøpevarianten, får du en litt mer fast og klumpete konsistens ved å bruke eddik.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆