ost
Hjemmelaget gomme
Hjemmelaget gomme er kjempegodt pålegg som passer både til hverdags og fest. I tillegg er det enkelt å lage selv. Du trenger ikke stort mer enn melk og tid.
4t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
4 lhelmelk
1 dlsukker
1 lkulturmelk
1 stkkanelstang
1 dæsjmalt kanel (til å strø over til slutt)
Fremgangsmetode
Finn fram en tykkbunnet gryte og kok opp helmelk og sukker under omrøring.
Når melken koker tilsett kulturmelk mens du rører. Melken vil skille seg og ostemassen begynner å klumpe seg.
Tilsett kanelstang og la alt småkoke på svak varme i ca. 3-4 timer. Rør om av og til.
Melkeblandingen skal kokes inn til en fast masse. Rør oftere når massen begynner å tykne. Kok til gommen er lys gyllenbrun. Ta ut kanelstangen.
Når gommen er ferdig kokt, kjør glatt med stavmikser. Dette gjør den mer smørbar.
Ha gommen over i en skål og avkjøl helt. Dryss på malt kanel. Oppbevar i kjøleskapet. Gomme kan også fryses ned.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆