Til hovedinnhold
ost

Hjemmelaget gomme

Hjemmelaget gomme er kjempegodt pålegg som passer både til hverdags og fest. I tillegg er det enkelt å lage selv. Du trenger ikke stort mer enn melk og tid.

Hjemmelaget gomme servert i en liten skål på en trefjøl. Påsmurt lefse med gomme, og bringebær ved siden av.

4t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

4lhelmelk

1dlsukker

1lkulturmelk

1stkkanelstang

1dæsjmalt kanel (til å strø over til slutt)

Fremgangsmetode

Finn fram en tykkbunnet gryte og kok opp helmelk og sukker under omrøring.
Når melken koker tilsett kulturmelk mens du rører. Melken vil skille seg og ostemassen begynner å klumpe seg.
Tilsett kanelstang og la alt småkoke på svak varme i ca. 3-4 timer. Rør om av og til.
Melkeblandingen skal kokes inn til en fast masse. Rør oftere når massen begynner å tykne. Kok til gommen er lys gyllenbrun. Ta ut kanelstangen.
Når gommen er ferdig kokt, kjør glatt med stavmikser. Dette gjør den mer smørbar.
Ha gommen over i en skål og avkjøl helt. Dryss på malt kanel. Oppbevar i kjøleskapet. Gomme kan også fryses ned.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit