Til hovedinnhold
ost

Raclette med urtepoteter og gremolata

Du har kanskje et raclettejern stående øverst oppe i skapet? Få det ned på bordet og inviter venner til ekte retrofest!

Raclette laget i racletteformer med ost, bacon, tomat og krydder servert på skiferhelle med poteter ved siden av.

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800gRaclette ost (Port salut fungerer også)

1stkbaguette

1buntasparges

Gremolata:

en halvdlolivenolje (ca.)

1feddhvitløk

1klypesalt og pepper (smak til)

1buntbladpersille (vasket)

en halvstksitron (saft og skall)

Urtepoteter:

20stksmåpoteter

2ssolivenolje

1håndfullfrisk timian eller rosmarin

1tssalt (smak til)

en halvtsnykvernet pepper

Fremgangsmetode

Urtepoteter

Skjær potetene i skiver. Forkok dem i lettsaltet vann til de er nesten møre. Så legger du dem i en skål sammen med litt olivenolje, salt, pepper og finhakkede urter. Vend godt sammen.

Gremolata

Kjør persille, sitronskall- og saft sammen med hvitløk, litt salt, pepper og deilig olivenolje til en jevn saus med en stavmikser eller i en blender.

Servering

Skjær baguette og ost i skiver, og legg på fat.
Stek skivene med baguette på racletten, eller servér som de er, med smeltet ost over.
Knekk av den nederste delen av aspargesen og del så i to på langs. Grill asparges på bordgrillen og servér med smeltet ost over.

Tips!

Tradisjonell raclette består kun av ost, potet eller brød, syltet agurk og løk, men her er det bare å kjøre på med det man liker best selv. Prøv deg frem med forskjellige typer kjøtt, grønnsaker og deilig tilbehør!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit