ost
Raclette med urtepoteter og gremolata
Du har kanskje et raclettejern stående øverst oppe i skapet? Få det ned på bordet og inviter venner til ekte retrofest!
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gRaclette ost (Port salut fungerer også)
1 stkbaguette
1 buntasparges
Gremolata:
en halv dlolivenolje (ca.)
1 feddhvitløk
1 klypesalt og pepper (smak til)
1 buntbladpersille (vasket)
en halv stksitron (saft og skall)
Urtepoteter:
20 stksmåpoteter
2 ssolivenolje
1 håndfullfrisk timian eller rosmarin
1 tssalt (smak til)
en halv tsnykvernet pepper
Fremgangsmetode
Urtepoteter
Skjær potetene i skiver. Forkok dem i lettsaltet vann til de er nesten møre. Så legger du dem i en skål sammen med litt olivenolje, salt, pepper og finhakkede urter. Vend godt sammen.
Gremolata
Kjør persille, sitronskall- og saft sammen med hvitløk, litt salt, pepper og deilig olivenolje til en jevn saus med en stavmikser eller i en blender.
Servering
Skjær baguette og ost i skiver, og legg på fat.
Stek skivene med baguette på racletten, eller servér som de er, med smeltet ost over.
Knekk av den nederste delen av aspargesen og del så i to på langs. Grill asparges på bordgrillen og servér med smeltet ost over.
Tips!
Tradisjonell raclette består kun av ost, potet eller brød, syltet agurk og løk, men her er det bare å kjøre på med det man liker best selv. Prøv deg frem med forskjellige typer kjøtt, grønnsaker og deilig tilbehør!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆