Til hovedinnhold
dessertpai

Clafoutis – fransk ovnspannekake med bær

Pannekaker kan serveres på mange måter. Clafoutis er en fransk pannekake som stekes i langpanne, en herlig sommerdessert som det ikke tar altfor lang tid å lage.

Clafoutis med blåbær og bringebær. Ferske bær på siden, pisket krem, revet sitronskall.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

100gsmør (smeltet)

250gbringebær

250gblåbær

80gsukker

3stkegg

130ghvetemel

1tsvaniljesukker

2dlkremfløte

1ssmelis

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200˚C.
Smør en ildfast form (24 cm i diameter) med litt av det smeltede smøret.
Ha bærene i formen og dryss over 1 spiseskje sukker.
Pisk sammen egg i en bolle.
Sikt inn resten av sukkeret, mel og vaniljesukker. Rør til slutt inn kremfløte og resten av det smeltede smøret, til du har en jevn røre. Konsistensen skal ligne på en litt tykk pannekakerøre.
Hell røren over bærene i formen og stek midt i ovnen, i ca. 30 minutter. Ovnspannekaken skal "fjære" litt når du trykker på overflaten.
Avkjøl til ovnspannekaken er lunken. Server clafoutis med et dryss siktet melis. Vil du ha litt ekstra tilbehør passer det godt med vaniljeis, vaniljekesam, pisket krem eller vaniljesaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit