Til hovedinnhold
dessertpai

Enkel eplepai med butterdeig, rosiner og pisket rømme

Denne eplepaien er enklere å få til enn den ser ut som! Dessuten er den riktig så nydelig, og full av deilige høstsmaker!

Enkel eplepai med butterdeig og skivede epler, toppet med rosiner, grønne urter og kanel. Servért på bakepapir på mørk bakgrunn. Liten skål med eplekokte rosiner ved siden av.

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Eplepai:

250gbutterdeig

5stksyrlige epler

2ssmelis

1tskanel

Eplekokte rosiner:

en halvdleplejuice

1ssvann

3ssrosiner

Vaniljesøtet rømme:

1stkvaniljestang

2dlseterrømme

2ssmelis

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 190 grader.
Kjevle ut butterdeigen og skjær ut en rund form. Legg butterdeigbunnen på et bakepapir på et stekebrett.
Hul ut kjernene og skjær eplene i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin.
Legg epleskivene lagvis i en ring på deigen. Begynn fra kanten og jobb deg innover.
Sikt melis og kanel over eplene.
Stek i ovnen i ca. 20 minutter, til eplene har fått gyllen farge.

Eplekokte rosiner

Ha eplejuice, vann og rosiner i en kasserolle og kok til all væsken er kokt inn.
Sett til side.

Vaniljesøtet rømme

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv.
Pisk rømmen stiv sammen med melis og vaniljefrø. Server ganske umiddelbart.
Servér eplepaien med eplekokte rosiner og pisket rømme.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit