dessertpai
Gresskarpai med høstkrydder
Gresskarpai med høstkrydder er et must på amerikanske middagsbord til høsttakkefesten, altså Thanksgiving, og serveres gjerne med pisket krem eller iskrem.
40min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du:
200 ghvetemel
150 gsmør
2 ssvann
Fyll:
2 stkegg
1 og en halv dlsukker
3 sssmør (smeltet)
6 sshvetemel
en halv tsbakepulver
en halv tssalt
1 tskanel (malt)
en halv tsallehånde (malt)
en halv tsingefær (malt)
en halv tsmuskat
400 ggresskarpuré (kokt og most gresskar)
1 boksVikingmelk
2 tsvaniljesukker
Fremgangsmetode
Ha ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin, og kjør det raskt sammen til en fast deig. Pakk deigen i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i 30 min
Kjevl eller trykk deigen ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og forstek bunnen ved 220 °C i ca. 10 min.
Pisk sammen egg, sukker og smør i en bolle, og tilsett mel, bakepulver, salt og krydder. Rør inn gresskarpuré, melk og vaniljesukker, og ha fyllet i bunnen. Stek paien nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min eller til fyllet kjennes fast ut.
Servér med iskrem eller pisket krem, og gjerne en god karamellsaus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆