dessertpai

Gresskarpai med høstkrydder

Gresskarpai med høstkrydder er et must på amerikanske middagsbord til høsttakkefesten, altså Thanksgiving, og serveres gjerne med pisket krem eller iskrem.

Gresskarpai med høstkrydder servert i stykker på hvite asjetter, pyntet med karamellsaus, iskrem og gresskarfrø.

40min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du:

200ghvetemel

150gsmør

2ssvann

Fyll:

2stkegg

1 og en halvdlsukker

3sssmør (smeltet)

6sshvetemel

en halvtsbakepulver

en halvtssalt

1tskanel (malt)

en halvtsallehånde (malt)

en halvtsingefær (malt)

en halvtsmuskat

400ggresskarpuré (kokt og most gresskar)

1boksVikingmelk

2tsvaniljesukker

Fremgangsmetode

Ha ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin, og kjør det raskt sammen til en fast deig. Pakk deigen i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i 30 min
Kjevl eller trykk deigen ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og forstek bunnen ved 220 °C i ca. 10 min.
Pisk sammen egg, sukker og smør i en bolle, og tilsett mel, bakepulver, salt og krydder. Rør inn gresskarpuré, melk og vaniljesukker, og ha fyllet i bunnen. Stek paien nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min eller til fyllet kjennes fast ut.
Servér med iskrem eller pisket krem, og gjerne en god karamellsaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit