Til hovedinnhold
dessertpai

Gresskarpai med høstkrydder

Gresskarpai med høstkrydder er et must på amerikanske middagsbord til høsttakkefesten, altså Thanksgiving, og serveres gjerne med pisket krem eller iskrem.

Gresskarpai med høstkrydder servert i stykker på hvite asjetter, pyntet med karamellsaus, iskrem og gresskarfrø.

40min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du:

200ghvetemel

150gsmør

2ssvann

Fyll:

2stkegg

1 og en halvdlsukker

3sssmør (smeltet)

6sshvetemel

en halvtsbakepulver

en halvtssalt

1tskanel (malt)

en halvtsallehånde (malt)

en halvtsingefær (malt)

en halvtsmuskat

400ggresskarpuré (kokt og most gresskar)

1boksVikingmelk

2tsvaniljesukker

Fremgangsmetode

Ha ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin, og kjør det raskt sammen til en fast deig. Pakk deigen i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i 30 min
Kjevl eller trykk deigen ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og forstek bunnen ved 220 °C i ca. 10 min.
Pisk sammen egg, sukker og smør i en bolle, og tilsett mel, bakepulver, salt og krydder. Rør inn gresskarpuré, melk og vaniljesukker, og ha fyllet i bunnen. Stek paien nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min eller til fyllet kjennes fast ut.
Servér med iskrem eller pisket krem, og gjerne en god karamellsaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit